Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik ze śliwkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1467405" data-attributes="member: 1024"><p>Zrobiłam nieco inaczej, bo miałam kilogram różnych serów do zutylizowania, w tym ricottę i serek homogenizowany z Lidla, więc upiekłam go w większej tortownicy (kwadratowej, o boku 24 cm), a ciasto (z mąki orkiszowej i pszennej) dałam tylko na spód i górę. </p><p>Do masy serowej dodałam oprócz mąki maizenę.</p><p>Ciasto też robiłam po swojemu - do mocno rozgrzanego masła dodałam mąkę z dodatkami, a potem jajko. Spód podpiekałam 10 minut przed nałożeniem masy serowej, a w tym czasie chłodziłam ciasto na kruszonkę. Mąki musiałam jako poprzednio dodać więcej, bo z podanych proporcji wydzielał się nadmiar tłuszczu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1467405, member: 1024"] Zrobiłam nieco inaczej, bo miałam kilogram różnych serów do zutylizowania, w tym ricottę i serek homogenizowany z Lidla, więc upiekłam go w większej tortownicy (kwadratowej, o boku 24 cm), a ciasto (z mąki orkiszowej i pszennej) dałam tylko na spód i górę. Do masy serowej dodałam oprócz mąki maizenę. Ciasto też robiłam po swojemu - do mocno rozgrzanego masła dodałam mąkę z dodatkami, a potem jajko. Spód podpiekałam 10 minut przed nałożeniem masy serowej, a w tym czasie chłodziłam ciasto na kruszonkę. Mąki musiałam jako poprzednio dodać więcej, bo z podanych proporcji wydzielał się nadmiar tłuszczu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik ze śliwkami
Top
Bottom