Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik ze starego zeszytu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 779271" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]35364[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Ciasto: </strong></p><p></p><p>- 100 g masła</p><p>- 100 g cukru (dla lubiących bardziej słodkie ciasta - 150 g)</p><p>- 400 g mąki</p><p>- 3 całe jajka</p><p>- 1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>- 1 puszka brzoskwiń</p><p></p><p>Zagniatamy wszystko razem. Gdyby ciasto się kleiło, to należy dodac mąki. Ciastem wykładamy dno blaszki <strong>24x36</strong></p><p>Powierzchnię ciasta posypujemy bułką tartą. Na wierzchu układamy odsączone i pokrojone brzoskwinie.</p><p></p><p><strong>Ser: </strong></p><p>- 1,2 - 1,3 kg twarogu półtłustego (trzykrotnie mielony)</p><p>- 200 g cukru (może byc cukier puder)</p><p>- 100 g masła (miękkie)</p><p>- 4 całe (duże) jajka</p><p>- 1 budyń waniliowy</p><p>- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>- cukier waniliowy</p><p></p><p>Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i miksujemy na gładką masę. Wylewamy na brzoskwinie.</p><p></p><p><strong>Kruszonka kokosowa: </strong></p><p>- 200 g wiórek kokosowych</p><p>- 100 g cukru</p><p>- 50 g masła</p><p></p><p>Zagniatamy wszystkie składniki razem, tak aby powstała kruszonka. Kruszonkę posypujemy na ser.</p><p></p><p>Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na ok. 1godz. lub odrobinkę dłużej. W połowie pieczenia należy sprawdzic czy kruszonka zbyt mocno się nie przypiekła (ma do tego tendencje, więc trzeba uważac). Wtedy wierzch przykrywamy folią aluminiową i ustawiamy tylko grzałkę dolną.</p><p></p><p>[ATTACH=full]35363[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 779271, member: 4258"] [ATTACH=full]35364[/ATTACH] [B]Ciasto: [/B] - 100 g masła - 100 g cukru (dla lubiących bardziej słodkie ciasta - 150 g) - 400 g mąki - 3 całe jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 puszka brzoskwiń Zagniatamy wszystko razem. Gdyby ciasto się kleiło, to należy dodac mąki. Ciastem wykładamy dno blaszki [B]24x36[/B] Powierzchnię ciasta posypujemy bułką tartą. Na wierzchu układamy odsączone i pokrojone brzoskwinie. [B]Ser: [/B] - 1,2 - 1,3 kg twarogu półtłustego (trzykrotnie mielony) - 200 g cukru (może byc cukier puder) - 100 g masła (miękkie) - 4 całe (duże) jajka - 1 budyń waniliowy - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej - cukier waniliowy Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i miksujemy na gładką masę. Wylewamy na brzoskwinie. [B]Kruszonka kokosowa: [/B] - 200 g wiórek kokosowych - 100 g cukru - 50 g masła Zagniatamy wszystkie składniki razem, tak aby powstała kruszonka. Kruszonkę posypujemy na ser. Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na ok. 1godz. lub odrobinkę dłużej. W połowie pieczenia należy sprawdzic czy kruszonka zbyt mocno się nie przypiekła (ma do tego tendencje, więc trzeba uważac). Wtedy wierzch przykrywamy folią aluminiową i ustawiamy tylko grzałkę dolną. [ATTACH=full]35363[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik ze starego zeszytu
Top
Bottom