Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 457884" data-attributes="member: 2980"><p>Tradycyjnie od lat sie pojawia obowiazkowo na wielkanocnym stole...</p><p></p><p>Skladniki:</p><p>Placek:</p><p>0,5 kg maki</p><p>0,5 kostki masla</p><p>2 cale jajka</p><p>1 szklanka cukru</p><p>0,5 szklanki smietany </p><p>2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>Masa serowa:</p><p>1 kg sera twarogowego (my uzywalismy poltlustego lub mieszanego)</p><p>1 kostka masla 250g</p><p>3 cale jaja</p><p>1 opakowanie budyniu waniliowego</p><p>1,5 szklanki cukru</p><p>aromat rumowy</p><p></p><p>Polewa:</p><p>1/8 kostki masla</p><p>3 lyzeczki kakao</p><p>8 lyzeczek cukru pudru</p><p>1 cale jajko</p><p></p><p>Placek: zagniesc gladkie ciasto z wszystkich skladnikow, wlozyc do lodowki, nastepnie podzielic na 3 czesci i rozwalkowac na 3 prostokatne placki (wymiar tradycyjna prostokatna blacha).</p><p>Upiec osobno.</p><p></p><p>Przygotowac mase serowa: przekrecic ser przez maszynke przynajmniej 2 razy. W garnku rozgrzac maslo, dodac ser i pozostale skladniki masy serowej i gotowac na malym ogniu, ciagle mieszac. Jakis czas pogotowac, uwazajac by nie przypalic.</p><p>Przelozyc placki jeszcze ciepla masa, ostatnia warstwa ma byc ser. Jak ostygnie przygotowac polewe - maslo roztopic, dodac kakao. Jajko ubic z cukrem i dodac do masla. Wymieszac na gladka mase i polac ciasto. Jak troszke zastygnie posypac po wierzchu wiorkami kokosowymi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 457884, member: 2980"] Tradycyjnie od lat sie pojawia obowiazkowo na wielkanocnym stole... Skladniki: Placek: 0,5 kg maki 0,5 kostki masla 2 cale jajka 1 szklanka cukru 0,5 szklanki smietany 2 lyzeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogowego (my uzywalismy poltlustego lub mieszanego) 1 kostka masla 250g 3 cale jaja 1 opakowanie budyniu waniliowego 1,5 szklanki cukru aromat rumowy Polewa: 1/8 kostki masla 3 lyzeczki kakao 8 lyzeczek cukru pudru 1 cale jajko Placek: zagniesc gladkie ciasto z wszystkich skladnikow, wlozyc do lodowki, nastepnie podzielic na 3 czesci i rozwalkowac na 3 prostokatne placki (wymiar tradycyjna prostokatna blacha). Upiec osobno. Przygotowac mase serowa: przekrecic ser przez maszynke przynajmniej 2 razy. W garnku rozgrzac maslo, dodac ser i pozostale skladniki masy serowej i gotowac na malym ogniu, ciagle mieszac. Jakis czas pogotowac, uwazajac by nie przypalic. Przelozyc placki jeszcze ciepla masa, ostatnia warstwa ma byc ser. Jak ostygnie przygotowac polewe - maslo roztopic, dodac kakao. Jajko ubic z cukrem i dodac do masla. Wymieszac na gladka mase i polac ciasto. Jak troszke zastygnie posypac po wierzchu wiorkami kokosowymi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik
Top
Bottom