Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 593920" data-attributes="member: 5092"><p>Chciałabym zamieścić jakieś swoje przepisy bo jak dotąd , korzystam z cina ile wlezie a sama nic nie wnoszę. Postaram się jakoś zrehabilitować a ten sernik zasługuje na to żeby go tu przedstawić.Jeśli wpiszę w nieodpowiednim miejscu , to proszę o przeniesienie, to mój pierwszy zamieszczony tu przepis.</p><p>Ciasto:</p><p>30 dkg mąki(np.szymanowska)</p><p>10 dkg cukr</p><p>10 dkg masła ew.dobrej margaryny</p><p>1 żółtko</p><p>1 jajko</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1 łyżka smalcu</p><p>Wszystko posiekać , zagnieść ciasto. <strong>Wyłożyć na blachę nienasmarowaną niczym.</strong></p><p>Masa serowa:</p><p>1 kg sera, (ja używam 3-krotnie mielonego w kostkach albo Zielona Budka)</p><p>2 jajka</p><p>4 żółtka</p><p>1,5 szkl cukru</p><p>2 szkl mleka</p><p>1 budyń kokosowy lub inny wg uznania. </p><p>1/2 szkl oleju</p><p>Jajaka i żółtka utrzeć z niepełną szklanką cukru. </p><p>Dodać ser, olej i mleko wymieszane z suchym budyniem. </p><p>Wszystko razem zmiksować i wylać na surowe ciasto - masa serowa będzie bardzo rzadka i tak ma być.</p><p>Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika stopniowo podnosząc temperaturę do 200 stopni C. i tak piec przez ok 60 min. Upieczone ciasto wyjąć i na gorące nałożyć pianę ubitą z pozostałych białek + 1/2 szkl cukru + 1/2 paczki wiórek kokosowych.Piec jeszcze ok.10 - 15 min.</p><p>Temperaturę i czas pieczenia podałam zgodnie z moim piekarnikiem ale należy traktować je orientacyjnie, każdy piekarnik może mieć własne fanaberie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 593920, member: 5092"] Chciałabym zamieścić jakieś swoje przepisy bo jak dotąd , korzystam z cina ile wlezie a sama nic nie wnoszę. Postaram się jakoś zrehabilitować a ten sernik zasługuje na to żeby go tu przedstawić.Jeśli wpiszę w nieodpowiednim miejscu , to proszę o przeniesienie, to mój pierwszy zamieszczony tu przepis. Ciasto: 30 dkg mąki(np.szymanowska) 10 dkg cukr 10 dkg masła ew.dobrej margaryny 1 żółtko 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka smalcu Wszystko posiekać , zagnieść ciasto. [B]Wyłożyć na blachę nienasmarowaną niczym.[/B] Masa serowa: 1 kg sera, (ja używam 3-krotnie mielonego w kostkach albo Zielona Budka) 2 jajka 4 żółtka 1,5 szkl cukru 2 szkl mleka 1 budyń kokosowy lub inny wg uznania. 1/2 szkl oleju Jajaka i żółtka utrzeć z niepełną szklanką cukru. Dodać ser, olej i mleko wymieszane z suchym budyniem. Wszystko razem zmiksować i wylać na surowe ciasto - masa serowa będzie bardzo rzadka i tak ma być. Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika stopniowo podnosząc temperaturę do 200 stopni C. i tak piec przez ok 60 min. Upieczone ciasto wyjąć i na gorące nałożyć pianę ubitą z pozostałych białek + 1/2 szkl cukru + 1/2 paczki wiórek kokosowych.Piec jeszcze ok.10 - 15 min. Temperaturę i czas pieczenia podałam zgodnie z moim piekarnikiem ale należy traktować je orientacyjnie, każdy piekarnik może mieć własne fanaberie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik
Bottom