Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 594684" data-attributes="member: 1716"><p>Imp_act - nie mam pojęcia co z tym smalcem - ja zawsze dodawałam - taką skromną łyżkę ale jednak, wolę się trzymać przepisów bo nigdy nie wiadomo jak wpłynie jakaś zmiana na wynik końcowy. </p><p>Tego smalcu wogóle nie czuć w tym cieście, on chyba odpowiada za kruchość tego spodu... nie wiem.</p><p></p><p>A sera można chyba dać mniej troszkę... u mnie jeszcze poza większą ilością sera jest dodatkowy budyń - w sumie dwa.</p><p>Więcej jest też kokosu na wierzchu i inny czas pieczenia.</p><p></p><p>Zanim zczniesz go robić sprawdź czy masz odpowiednio dużą blaszkę:</p><p></p><p>CYTATPrzepis jest na dużą blachę 25x42 wysokość ok 4,5cm i wypełnia ją bo samiuśkie brzegi. Do tortownicy należy zrobić połowę porcji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 594684, member: 1716"] Imp_act - nie mam pojęcia co z tym smalcem - ja zawsze dodawałam - taką skromną łyżkę ale jednak, wolę się trzymać przepisów bo nigdy nie wiadomo jak wpłynie jakaś zmiana na wynik końcowy. Tego smalcu wogóle nie czuć w tym cieście, on chyba odpowiada za kruchość tego spodu... nie wiem. A sera można chyba dać mniej troszkę... u mnie jeszcze poza większą ilością sera jest dodatkowy budyń - w sumie dwa. Więcej jest też kokosu na wierzchu i inny czas pieczenia. Zanim zczniesz go robić sprawdź czy masz odpowiednio dużą blaszkę: CYTATPrzepis jest na dużą blachę 25x42 wysokość ok 4,5cm i wypełnia ją bo samiuśkie brzegi. Do tortownicy należy zrobić połowę porcji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik
Top
Bottom