- Wrz 20, 2004
- 22,942
- 0
- 36
Wklepuje 'stary', nasz rodzinny sernik. Jest prosty w wykonaniu, chyba nie ma szansy, aby sie nie udal.
skladniki:
ok 1 kg twarogu
7 jaj
3/4 kostki tluszczu
1 szklanka cukru (gdy twarog kwasny dac wiecej)
2 lyzki kartoflanki (z czubkiem)
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
1 cytryna (gdy twarog kwasny zetrzec tylko skorke)
opcjonalnie rodzynki tudziez skorka pomaranczowa
wykonanie:
1. Twarog przemielic przez maszynke (z lenistwa spokojnie mozna potraktowac blenderem).
2. Bialka ubic.
3. Cukier, tluszcz, zoltka utrzec.
4. Polaczyc utarta mase z twarogiem i pozostalymi skladnikami.
5. Dodac piane z bialek.
6. Piec w temp. ok 180 C ok 45-50 minut - na termoobiegu pieke ok 45 minut w 175 st C.
skladniki:
ok 1 kg twarogu
7 jaj
3/4 kostki tluszczu
1 szklanka cukru (gdy twarog kwasny dac wiecej)
2 lyzki kartoflanki (z czubkiem)
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
1 cytryna (gdy twarog kwasny zetrzec tylko skorke)
opcjonalnie rodzynki tudziez skorka pomaranczowa
wykonanie:
1. Twarog przemielic przez maszynke (z lenistwa spokojnie mozna potraktowac blenderem).
2. Bialka ubic.
3. Cukier, tluszcz, zoltka utrzec.
4. Polaczyc utarta mase z twarogiem i pozostalymi skladnikami.
5. Dodac piane z bialek.
6. Piec w temp. ok 180 C ok 45-50 minut - na termoobiegu pieke ok 45 minut w 175 st C.

