Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Serniki Tatter - Amaretto, pomarańczowy, cytrynowy i inne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1404593" data-attributes="member: 1142"><p>Agatko, wpisze przepis na parfait jak sie tylko uporam z wpisem o amaretti.</p><p></p><p></p><p>Dziuniu, dopisalam amaretti do listy skladnikow, nie wiem jak moglam je przeoczyc.</p><p></p><p>U nas, w sklepach dostepne sa dwa rodzaje ciasteczek amaretti - male, brazowe, calkowicie kruche, puste w srodku (w ich skladzie sa tylko pestki moreli) i nieco wieksze, znacznie jasniejsze, pelne, wilgotne (z maki migdalowej).</p><p></p><p>Moje amaretti sa takie pomiedzy powiedzialabym. Make migdalowa robimy sami (dokladny procedure przygotowania wpisze do przepisu na ciastka) i uzywamy zwyklych migdalow i gorzkich, oczywiscie gorzkich niewiele, dla smaku jedynie. Jak piszesz, gorzkie migdaly mozna zastapic z powodzeniem pestkami moreli.</p><p></p><p></p><p>Ser z ostatniego linku to wlasnie ten, ktorego uzywam do sernikow. W takim samym opakowaniu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1404593, member: 1142"] Agatko, wpisze przepis na parfait jak sie tylko uporam z wpisem o amaretti. Dziuniu, dopisalam amaretti do listy skladnikow, nie wiem jak moglam je przeoczyc. U nas, w sklepach dostepne sa dwa rodzaje ciasteczek amaretti - male, brazowe, calkowicie kruche, puste w srodku (w ich skladzie sa tylko pestki moreli) i nieco wieksze, znacznie jasniejsze, pelne, wilgotne (z maki migdalowej). Moje amaretti sa takie pomiedzy powiedzialabym. Make migdalowa robimy sami (dokladny procedure przygotowania wpisze do przepisu na ciastka) i uzywamy zwyklych migdalow i gorzkich, oczywiscie gorzkich niewiele, dla smaku jedynie. Jak piszesz, gorzkie migdaly mozna zastapic z powodzeniem pestkami moreli. Ser z ostatniego linku to wlasnie ten, ktorego uzywam do sernikow. W takim samym opakowaniu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Serniki Tatter - Amaretto, pomarańczowy, cytrynowy i inne
Top
Bottom