Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Seromakowiec BeatySz
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 201680" data-attributes="member: 90"><p><u>ciasto:</u></p><p>2 1/4 szkl. mąki</p><p>1 1/4 szkl. cukru pudru</p><p>1 kostka margaryny</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżeczka proszku</p><p>Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę i proszek. Odstawić na godzinę. Można podpiec. </p><p></p><p><u>Uwaga</u>:<strong> ja tego ciasta nie robiłam, na spód daję zawsze swoje</strong> <a href="http://cincin.cc/index.php?showtopic=2606&highlight=sernik" target="_blank">ciasto od sernika</a>.</p><p></p><p><u> Masa makowa:</u></p><p>2 szkl. maku</p><p>1/2 kostki masła( rozpuścić)</p><p>4 jajka</p><p>2 łyżki miodu</p><p>1 szkl. cukru</p><p>olejek migdałowy</p><p>można dać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia</p><p>Mak sparzyć, przepuścić 2 razy przez maszynkę, dodać rozpuszczone masło, miód, żółtka,( proszek), ubite na sztywno białka i zapach.</p><p></p><p><u>masa serowa</u>:</p><p>1 kg sera</p><p>3/4 kostki masła</p><p>4 jajka</p><p>1 1/2 szkl. cukru ( może być trochę mniej)</p><p>bakalie</p><p>1łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>Ser przepuścić 2 razy przez maszynkę ( lub użyć śmietankowego) Utrzeć żółtka z cukrem dodając po trochu ser oraz masło, dodać proszek, bakalie a na końcu ubite na sztywno białka.</p><p>Na ciasto wykładać na przemian łyżkę sera łyżkę maku. Można wylać całą masę serową a na wierzch całą masę makową ( lub odwrotnie-ja zawsze mam na spodzie ser a na wierzchu mak)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 201680, member: 90"] [U]ciasto:[/U] 2 1/4 szkl. mąki 1 1/4 szkl. cukru pudru 1 kostka margaryny 2 jajka 1 łyżeczka proszku Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę i proszek. Odstawić na godzinę. Można podpiec. [U]Uwaga[/U]:[B] ja tego ciasta nie robiłam, na spód daję zawsze swoje[/B] [URL="http://cincin.cc/index.php?showtopic=2606&highlight=sernik"]ciasto od sernika[/URL]. [U] Masa makowa:[/U] 2 szkl. maku 1/2 kostki masła( rozpuścić) 4 jajka 2 łyżki miodu 1 szkl. cukru olejek migdałowy można dać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Mak sparzyć, przepuścić 2 razy przez maszynkę, dodać rozpuszczone masło, miód, żółtka,( proszek), ubite na sztywno białka i zapach. [U]masa serowa[/U]: 1 kg sera 3/4 kostki masła 4 jajka 1 1/2 szkl. cukru ( może być trochę mniej) bakalie 1łyżeczka proszku do pieczenia Ser przepuścić 2 razy przez maszynkę ( lub użyć śmietankowego) Utrzeć żółtka z cukrem dodając po trochu ser oraz masło, dodać proszek, bakalie a na końcu ubite na sztywno białka. Na ciasto wykładać na przemian łyżkę sera łyżkę maku. Można wylać całą masę serową a na wierzch całą masę makową ( lub odwrotnie-ja zawsze mam na spodzie ser a na wierzchu mak) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Seromakowiec BeatySz
Top
Bottom