Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Serowe tosty z chili*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1394065" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszne i proste tosty, które urzekają swoim smakiem: ser wspaniale komponuje się z papryczką chili, pomidorem i oregano. Ostrość można stopniować dowolnie, jednak tosty powinny być dość pikantne. To właśnie ta nuta smakowa nie pozwala o sobie zapomnieć i sprawia, że chcemy sięgnąć po więcej. Przepis: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=PdftDqD0oXk" target="_blank">Vahchef Sanjay Thumma.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]80072[/ATTACH]</p><p></p><p>duża garść sera żółtego</p><p></p><p>1 zielona papryczka chili</p><p></p><p>1 pomidor</p><p></p><p>1 łyżka gęstej śmietany</p><p></p><p>1/2 łyżeczki oregano</p><p></p><p>1/2 łyżeczki słodkiej papryki</p><p></p><p></p><p></p><p>Ser zetrzeć na tarce. Ilościowo potrzebujemy ok. jednej dużej garści sera. Ser mieszamy w misce z pokrojoną drobno papryczką chili (bez pestek, ilość papryki uzależniona od tego, jak ostry smak chcemy uzyskać) oraz obranym, pozbawionym gniazd nasiennych i pokrojonym w kostkę pomidorem. Dodajemy śmietanę, oregano i paprykę, mieszamy całość, aż powstanie gęsta pasta.</p><p></p><p>Pastę układamy na tostach, dociskając, nie za grubą warstwą, by rozpuszczając się, nie spłynęła. Tosty opiekamy w piekarniku do zrumieniania.</p><p>Można użyć również bagietek lub bułek kajzerek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1394065, member: 2721"] Pyszne i proste tosty, które urzekają swoim smakiem: ser wspaniale komponuje się z papryczką chili, pomidorem i oregano. Ostrość można stopniować dowolnie, jednak tosty powinny być dość pikantne. To właśnie ta nuta smakowa nie pozwala o sobie zapomnieć i sprawia, że chcemy sięgnąć po więcej. Przepis: [URL="http://www.youtube.com/watch?v=PdftDqD0oXk"]Vahchef Sanjay Thumma.[/URL] [ATTACH=full]80072[/ATTACH] duża garść sera żółtego 1 zielona papryczka chili 1 pomidor 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Ser zetrzeć na tarce. Ilościowo potrzebujemy ok. jednej dużej garści sera. Ser mieszamy w misce z pokrojoną drobno papryczką chili (bez pestek, ilość papryki uzależniona od tego, jak ostry smak chcemy uzyskać) oraz obranym, pozbawionym gniazd nasiennych i pokrojonym w kostkę pomidorem. Dodajemy śmietanę, oregano i paprykę, mieszamy całość, aż powstanie gęsta pasta. Pastę układamy na tostach, dociskając, nie za grubą warstwą, by rozpuszczając się, nie spłynęła. Tosty opiekamy w piekarniku do zrumieniania. Można użyć również bagietek lub bułek kajzerek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Serowe tosty z chili*
Top
Bottom