Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Serowo-cynamonowe placuszki z owocami i orzechami :D*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elin" data-source="post: 781100" data-attributes="member: 7254"><p>Ja właśnie niedawno zaczęłam robić bardzo podobne, tyle że z ricottą i jabłkami - ricottę mi łatwiej dostać, a jabłka zawsze mam pod ręką.</p><p></p><p>- 3/4 szklanki mąki pszennej</p><p>- 2 małe jabłka</p><p>- 20 dkg ricotty</p><p>- łyżka miodu</p><p>- 2 jajka</p><p>- szczypta gałki muszkatołowej</p><p>- płaska łyżeczkę cynamonu</p><p>- szczypta soli</p><p>- olej do smażenia</p><p>- cukier puder do posypywania</p><p></p><p>Jabłka trę na tarce (nie obieram ich ze skórek, ogólnie mało co obieram ze skórek - siedzi tam mnóstwo witamin, a skórki mi nie przeszkadzają). Dodaję do nich mąkę, żółtka, miód, ricottę, gałkę muszkatołową, cynamon i sól. Wszystko razem miksuję na miazgę. Białka ubijam na pianę i delikatnie łączę ją z przygotowaną uprzednio paciają. Na mocno rozgrzany olej wylewam małe placki paciaji, smażę po dwie minuty z każdej strony. Gorące i pachnące posypuję cukrem pudrem. Miguel (wariat) jeszcze je polewa syropem klonowym, jak pancakes.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elin, post: 781100, member: 7254"] Ja właśnie niedawno zaczęłam robić bardzo podobne, tyle że z ricottą i jabłkami - ricottę mi łatwiej dostać, a jabłka zawsze mam pod ręką. - 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 małe jabłka - 20 dkg ricotty - łyżka miodu - 2 jajka - szczypta gałki muszkatołowej - płaska łyżeczkę cynamonu - szczypta soli - olej do smażenia - cukier puder do posypywania Jabłka trę na tarce (nie obieram ich ze skórek, ogólnie mało co obieram ze skórek - siedzi tam mnóstwo witamin, a skórki mi nie przeszkadzają). Dodaję do nich mąkę, żółtka, miód, ricottę, gałkę muszkatołową, cynamon i sól. Wszystko razem miksuję na miazgę. Białka ubijam na pianę i delikatnie łączę ją z przygotowaną uprzednio paciają. Na mocno rozgrzany olej wylewam małe placki paciaji, smażę po dwie minuty z każdej strony. Gorące i pachnące posypuję cukrem pudrem. Miguel (wariat) jeszcze je polewa syropem klonowym, jak pancakes. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Serowo-cynamonowe placuszki z owocami i orzechami :D*
Top
Bottom