Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezamowe sznycle z rabarbarem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1295943" data-attributes="member: 10341"><p>Przy okazji porządków w przepisach kulinarnych, trafiłam na to sezonowe danie w wiekowym już numerze &quot;Pani domu poleca&quot;. Oczywiście musiałam je wypróbować, bo mięso jedzone z rabarbarem, to dla mnie też nowość. Przepis dla 4 osób.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>- 4 sznycle cielęce</p><p>- 50 dkg rabarbaru</p><p>- 2 cebule (wzięłam białe)</p><p>- po łyżce masła i margaryny (brałam tylko masło, a do smażenia masło z olejem)</p><p>- 2 łyżki cukru</p><p>- 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu</p><p>- 1/4 szklanki soku jabłkowego</p><p>- 2 jajka</p><p>- mielona słodka papryka</p><p>- łyżka mąki</p><p>- 5 dkg ziaren sezamu</p><p>- natka pietruszki</p><p>- sól, pieprz</p><p></p><p>Rabarbar myjemy, suszymy, odcinamy końce i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulę do lekkiego zrumienienia i zalewamy sokiem jabłkowym. Dodajemy rabarbar, cukier i zielony pieprz. Dusimy na niewielkim ogniu przez 10 minut.</p><p>Sznycle myjemy, suszymy w papierowym ręczniku i lekko rozbijamy. Jajka roztrzepać z solą, pieprzem i papryką. Sznycle obtaczamy w mące, jajku i w sezamie. Smażymy na margarynie (ja na maśle z olejem), uważając, żeby nie porzypalić. Podajemy z rabarbarem, udekorowane natką. Dodatkowo dałam małe ziemniaki ugotowane i przysmażone na patelni obok sznycli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1295943, member: 10341"] Przy okazji porządków w przepisach kulinarnych, trafiłam na to sezonowe danie w wiekowym już numerze "Pani domu poleca". Oczywiście musiałam je wypróbować, bo mięso jedzone z rabarbarem, to dla mnie też nowość. Przepis dla 4 osób. [B]Składniki [/B]- 4 sznycle cielęce - 50 dkg rabarbaru - 2 cebule (wzięłam białe) - po łyżce masła i margaryny (brałam tylko masło, a do smażenia masło z olejem) - 2 łyżki cukru - 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu - 1/4 szklanki soku jabłkowego - 2 jajka - mielona słodka papryka - łyżka mąki - 5 dkg ziaren sezamu - natka pietruszki - sól, pieprz Rabarbar myjemy, suszymy, odcinamy końce i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulę do lekkiego zrumienienia i zalewamy sokiem jabłkowym. Dodajemy rabarbar, cukier i zielony pieprz. Dusimy na niewielkim ogniu przez 10 minut. Sznycle myjemy, suszymy w papierowym ręczniku i lekko rozbijamy. Jajka roztrzepać z solą, pieprzem i papryką. Sznycle obtaczamy w mące, jajku i w sezamie. Smażymy na margarynie (ja na maśle z olejem), uważając, żeby nie porzypalić. Podajemy z rabarbarem, udekorowane natką. Dodatkowo dałam małe ziemniaki ugotowane i przysmażone na patelni obok sznycli. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezamowe sznycle z rabarbarem*
Top
Bottom