Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sezamowiec z chałwą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agama" data-source="post: 46467" data-attributes="member: 86"><p>a ja mam taki przepis na ciasto z chałwą i sezamem - jest pyszne.</p><p>produkty na ciasto:</p><p>1/2 kg maki</p><p>5 zoltek</p><p>1 kostka margaryny</p><p>1/2 szklanki cukru pudru</p><p>2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p>2 lyzki smietany</p><p></p><p>Z podanych produktow zagniesc ciasto, podzielic na 2 czesci. Jedna czesc ciasta wylozyc na blache i upiec, na druga czesc ciasta przygotowac mase sezamowa:</p><p></p><p>20 dkg sezamu</p><p>1/2 kostki margaryny</p><p>2 lyzki miodu</p><p>1/2 sklanki cukru</p><p></p><p>to wszystko zagotowac, zeby masa byla zageszczona, gotowac ciagle mieszajac, ale tak zeby nie zrobil sie karmel, wiec nie za dluo gotowac.</p><p>Te mase wylozyc na 2 czesc ciasta (surowego) i upiec.</p><p></p><p>Pozostawic do ostygniecia ciasto samo i ciasto z masa sezamowa.</p><p>W tym czasi przygotowac mase z chalwa:</p><p></p><p>1 kostka margaryny</p><p>15 dkg chalwy</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>1/2 szklanki mleka</p><p></p><p>To wszystko gotowac do zgestnienia masy, ciagle mieszajac. Pozostawic do przestygniecia.</p><p></p><p>Jak juz wszsytko ostygnie to mase chalwowa wykladamy na ciasto samo, na to kladziemy ciasto z masa sezamowa.</p><p>Niestety ciasto musi postac do zupelnego zgestnienia a wrecz scisniecia sie masy chalwowej.</p><p></p><p>pozdrawiam, Agama</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agama, post: 46467, member: 86"] a ja mam taki przepis na ciasto z chałwą i sezamem - jest pyszne. produkty na ciasto: 1/2 kg maki 5 zoltek 1 kostka margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 lyzki smietany Z podanych produktow zagniesc ciasto, podzielic na 2 czesci. Jedna czesc ciasta wylozyc na blache i upiec, na druga czesc ciasta przygotowac mase sezamowa: 20 dkg sezamu 1/2 kostki margaryny 2 lyzki miodu 1/2 sklanki cukru to wszystko zagotowac, zeby masa byla zageszczona, gotowac ciagle mieszajac, ale tak zeby nie zrobil sie karmel, wiec nie za dluo gotowac. Te mase wylozyc na 2 czesc ciasta (surowego) i upiec. Pozostawic do ostygniecia ciasto samo i ciasto z masa sezamowa. W tym czasi przygotowac mase z chalwa: 1 kostka margaryny 15 dkg chalwy 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka To wszystko gotowac do zgestnienia masy, ciagle mieszajac. Pozostawic do przestygniecia. Jak juz wszsytko ostygnie to mase chalwowa wykladamy na ciasto samo, na to kladziemy ciasto z masa sezamowa. Niestety ciasto musi postac do zupelnego zgestnienia a wrecz scisniecia sie masy chalwowej. pozdrawiam, Agama [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sezamowiec z chałwą
Top
Bottom