Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Sezamowo-imbirowe udka kurczakowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 59352" data-attributes="member: 30"><p><strong>Sezamowo-imbirowe udka kurczakowe</strong></p><p></p><p>Bardzo szybkie i latwe, ze zdecydowanym azjatyckim akcentem</p><p></p><p>6 udek z kurczaka, bez skory</p><p>olej sezamowy</p><p></p><p>3 lyzki sosu sojowego</p><p>2 duze zabki czosnku</p><p>2 lyzki startego swiezego imbiru</p><p>2 lyzki sezamu </p><p>1 lyzka brazowego cukru</p><p></p><p>Udka umyc i wysuszyc, kazde posmarowac lekko olejem sezamowym. W rondlu rozgrzac pare kropli oleju sezamowego lub arachidowego i podsmazyc udka z obu stron, zmniejszyc ogien, dodac do rondla pozostale skladniki i dusic pod przykryciem, az mieso bedzie miekkie, okolo 30 minut. Odkryc, odparowac - sos powinien byc gesty i utworzyc cos w rodzaju glazurki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 59352, member: 30"] [B]Sezamowo-imbirowe udka kurczakowe[/B] Bardzo szybkie i latwe, ze zdecydowanym azjatyckim akcentem 6 udek z kurczaka, bez skory olej sezamowy 3 lyzki sosu sojowego 2 duze zabki czosnku 2 lyzki startego swiezego imbiru 2 lyzki sezamu 1 lyzka brazowego cukru Udka umyc i wysuszyc, kazde posmarowac lekko olejem sezamowym. W rondlu rozgrzac pare kropli oleju sezamowego lub arachidowego i podsmazyc udka z obu stron, zmniejszyc ogien, dodac do rondla pozostale skladniki i dusic pod przykryciem, az mieso bedzie miekkie, okolo 30 minut. Odkryc, odparowac - sos powinien byc gesty i utworzyc cos w rodzaju glazurki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Sezamowo-imbirowe udka kurczakowe
Top
Bottom