Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 527990" data-attributes="member: 59"><p>CZOSNEK </p><p>poszukiwalam sposobu, bo potrzebowalam do hummusu, moze komus sie przyda. </p><p></p><p>Odkroic korzonki - caly plaster z glowki, tak zeby bylo widac wnetrze - zabki. Przeciecie umoczyc w oliwie (mozna &quot;malowac&quot; pedzlem silikonowym i polozyc przecieta strona do dolu na grilu. </p><p>Grilowac oczywiscie dluzej na nieduzym ogniu. Polozyc po prostu na wyzszej polce w czasie grilowania mies. </p><p>Jesli czosnek nam sie rozpadnie w czsie krojenia mozna mu zrobic &quot;czapeczke&quot; z folii alu, ktora go utrzyma w calosci</p><p></p><p>griluje wiecej, obieram i trzymam w sloiku w lodowce. Do salatki, dania z makaronem, czy hummusu jak znalazl. </p><p></p><p>KUKURYDZE</p><p>najlepiej grilowac z liscmi. Oszczedzi sie nieco foli alu. Obiera sie kilka brzydkich, zewnetrznych lisci, urywa ile sie da okwiatu (te fredzle na szczycie kolby) i gotowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 527990, member: 59"] CZOSNEK poszukiwalam sposobu, bo potrzebowalam do hummusu, moze komus sie przyda. Odkroic korzonki - caly plaster z glowki, tak zeby bylo widac wnetrze - zabki. Przeciecie umoczyc w oliwie (mozna "malowac" pedzlem silikonowym i polozyc przecieta strona do dolu na grilu. Grilowac oczywiscie dluzej na nieduzym ogniu. Polozyc po prostu na wyzszej polce w czasie grilowania mies. Jesli czosnek nam sie rozpadnie w czsie krojenia mozna mu zrobic "czapeczke" z folii alu, ktora go utrzyma w calosci griluje wiecej, obieram i trzymam w sloiku w lodowce. Do salatki, dania z makaronem, czy hummusu jak znalazl. KUKURYDZE najlepiej grilowac z liscmi. Oszczedzi sie nieco foli alu. Obiera sie kilka brzydkich, zewnetrznych lisci, urywa ile sie da okwiatu (te fredzle na szczycie kolby) i gotowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
Top
Bottom