Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="basiaa" data-source="post: 528186" data-attributes="member: 2710"><p>Autorką tego przepisu jest Edytka z Piotrkowa moja wakacyjna przyjaciółka z Jastarni. Może znacie ale podaję bo proste w przygotowaniu, a efekt zwala z nóg. Są to kotleciki z orzeszkami z grilla. Mięsko mielone dobrej jakości należy przyprawić wg.swojego smaku, zamiast bułki należy użyć dość miękkiego żółtego sera utartego na tarce z grubymi oczkami (Jest on doskonałym spoiwem) na koniec dosypać orzeszki arachidowe (wcześniej ostrożnie z solą). Z mieszaniny mięsa, sera i orzeszków formuje się podłużne &quot;sznycelki i opieka na tacce od czasu do czasu obracając. Proporcje dość trudno określić, myślę, że na 1 kg mięsa trzeba 20 dag sera i 10 dag orzeszków. To danko zawsze wychodzi przy proporcjach na oko. W wolnej chwili wklepię przepisy z jastarnickiego '' festiwalu grillowego '' odbywającego się rokrocznie z udziałem silnych grup z Piotrkowa i Krakowa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="basiaa, post: 528186, member: 2710"] Autorką tego przepisu jest Edytka z Piotrkowa moja wakacyjna przyjaciółka z Jastarni. Może znacie ale podaję bo proste w przygotowaniu, a efekt zwala z nóg. Są to kotleciki z orzeszkami z grilla. Mięsko mielone dobrej jakości należy przyprawić wg.swojego smaku, zamiast bułki należy użyć dość miękkiego żółtego sera utartego na tarce z grubymi oczkami (Jest on doskonałym spoiwem) na koniec dosypać orzeszki arachidowe (wcześniej ostrożnie z solą). Z mieszaniny mięsa, sera i orzeszków formuje się podłużne "sznycelki i opieka na tacce od czasu do czasu obracając. Proporcje dość trudno określić, myślę, że na 1 kg mięsa trzeba 20 dag sera i 10 dag orzeszków. To danko zawsze wychodzi przy proporcjach na oko. W wolnej chwili wklepię przepisy z jastarnickiego '' festiwalu grillowego '' odbywającego się rokrocznie z udziałem silnych grup z Piotrkowa i Krakowa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
Top
Bottom