Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lemina" data-source="post: 547993" data-attributes="member: 1681"><p>Na ostatnie grillowanie zrobiłam:</p><p></p><p><strong><span style="font-size: 26px">Pałki z kurczaka w sosie miodowym</span></strong></p><p></p><p>Porcja na 4 osoby</p><p></p><p>Składniki: <ul> <li data-xf-list-type="ul">8 pałek z kurczaka</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki miodu</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki oliwy z oliwek</li> <li data-xf-list-type="ul">1 łyżka papryki</li> <li data-xf-list-type="ul">3 łyżki sosu do barbecue (zastąpiam ostrym ketchupem)</li> <li data-xf-list-type="ul">sól i pieprz świeżo zmielony</li> </ul><p>Wykonanie: <ol> <li data-xf-list-type="ol">Przygotować sos: wymieszać w misce oliwę, miód, sos do barbecue. Posolić i popieprzyć.</li> <li data-xf-list-type="ol">Wymoczyć pałi w sosie.</li> <li data-xf-list-type="ol">Upiec na grillu ok 15 minut - przewracając co pewien czas</li> <li data-xf-list-type="ol">Podawać z ryżem basmanti udekorowane skórkami cytrynowymi.</li> </ol><p>przepis pochodzi z gazetki: Vie pratique Gourmand nr 91</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lemina, post: 547993, member: 1681"] Na ostatnie grillowanie zrobiłam: [B][SIZE=12]Pałki z kurczaka w sosie miodowym[/SIZE][/B] Porcja na 4 osoby Składniki:[LIST][*]8 pałek z kurczaka [*]2 łyżki miodu [*]2 łyżki oliwy z oliwek [*]1 łyżka papryki [*]3 łyżki sosu do barbecue (zastąpiam ostrym ketchupem) [*]sól i pieprz świeżo zmielony [/LIST] Wykonanie:[LIST=1][*]Przygotować sos: wymieszać w misce oliwę, miód, sos do barbecue. Posolić i popieprzyć. [*]Wymoczyć pałi w sosie. [*]Upiec na grillu ok 15 minut - przewracając co pewien czas [*]Podawać z ryżem basmanti udekorowane skórkami cytrynowymi. [/LIST] przepis pochodzi z gazetki: Vie pratique Gourmand nr 91 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
Top
Bottom