Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zielma" data-source="post: 715699" data-attributes="member: 9483"><p>CEBULKA DO MIĘSKA</p><p></p><p>Cebulę (ilość dowolna) pokroić w drobną kostkę. Włożyć do jakiegoś naczynia i dodać: maggi, pieprzu, słodkiej czerwonej papryki w proszku, można także curry, trochę soli. Następnie skropić wszystko octem i wlać trochę oleju. Nie podaję ilości, bo trzeba to zrobić &quot;na oko&quot;, czyli wymieszać i spróbować. Cebulka będzie fajniejsza jak trochę postoi i zmięknie. Doskonała do ciepłych dań mięsnych z grilla, ale także do zwykłych kanapek z wędliną.</p><p></p><p>POLECAM!!</p><p></p><p>Ach i jeszcze czerwona fasolka.</p><p></p><p>Fasolkę z puszki wyjąć, opłukać na sitku, wysypać na talerz. Zrobić sosik: łyżka jogurtu lub śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka chrzanu, łyżeczka musztardy. Polać fasolkę i gotowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zielma, post: 715699, member: 9483"] [B][/B]CEBULKA DO MIĘSKA[B][/B] Cebulę (ilość dowolna) pokroić w drobną kostkę. Włożyć do jakiegoś naczynia i dodać: maggi, pieprzu, słodkiej czerwonej papryki w proszku, można także curry, trochę soli. Następnie skropić wszystko octem i wlać trochę oleju. Nie podaję ilości, bo trzeba to zrobić "na oko", czyli wymieszać i spróbować. Cebulka będzie fajniejsza jak trochę postoi i zmięknie. Doskonała do ciepłych dań mięsnych z grilla, ale także do zwykłych kanapek z wędliną. POLECAM!! Ach i jeszcze czerwona fasolka. Fasolkę z puszki wyjąć, opłukać na sitku, wysypać na talerz. Zrobić sosik: łyżka jogurtu lub śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka chrzanu, łyżeczka musztardy. Polać fasolkę i gotowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
Top
Bottom