Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 995794" data-attributes="member: 28"><p>nie weim czy dodawalam ten przepis na grilowana quesadille z baklazanem. </p><p>1 baklazan, na 1 cm plastry pokrojony</p><p>1 czerwona papryka, na cwiartki</p><p>1 czerwona cebula, na cwiartki</p><p>1/4 szklanki oliwy z oliwek</p><p>sol , pieprz</p><p>1 lyzka balsamicznego octu</p><p>1 lyzka octu z czerwonego wina</p><p>3 lyzki przecieru pomidorowego</p><p>2 lyzki pesto z bazyli</p><p>6 malych tortillas</p><p>1/3 szklanki parmezanu</p><p></p><p>Warzywa mieszamy z oliwa z oliwek, sola i pieprzem. Grilujemy przez okolo 5-7 minut na kazdej stronie az beda miekkie. Czerwona papryke nastepnie wkladamy do woreczka i czekamy az ostygnie i skorka sama ladnie zacznie schodzic. Wszystkie warzywa kroimy w niewielka kostke, skrapiamy octami i dokladnie calosc mieszamy. </p><p></p><p>Pesto mieszamy z przecierem i rozsmarowujemy je cienko na tortilli ( z jednej strony). Nastepnie na kazdy placek wykladamy ok. 1/4 szklanki grilowanych warzyw, posypujemy startym parmezanem i przykrywamy drugim plackiem lekko dociskajac. </p><p></p><p>Grilujemy 3 minuty na kazdej stronie do momentu az ser sie rozpusci i farsz jest cieply.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 995794, member: 28"] nie weim czy dodawalam ten przepis na grilowana quesadille z baklazanem. 1 baklazan, na 1 cm plastry pokrojony 1 czerwona papryka, na cwiartki 1 czerwona cebula, na cwiartki 1/4 szklanki oliwy z oliwek sol , pieprz 1 lyzka balsamicznego octu 1 lyzka octu z czerwonego wina 3 lyzki przecieru pomidorowego 2 lyzki pesto z bazyli 6 malych tortillas 1/3 szklanki parmezanu Warzywa mieszamy z oliwa z oliwek, sola i pieprzem. Grilujemy przez okolo 5-7 minut na kazdej stronie az beda miekkie. Czerwona papryke nastepnie wkladamy do woreczka i czekamy az ostygnie i skorka sama ladnie zacznie schodzic. Wszystkie warzywa kroimy w niewielka kostke, skrapiamy octami i dokladnie calosc mieszamy. Pesto mieszamy z przecierem i rozsmarowujemy je cienko na tortilli ( z jednej strony). Nastepnie na kazdy placek wykladamy ok. 1/4 szklanki grilowanych warzyw, posypujemy startym parmezanem i przykrywamy drugim plackiem lekko dociskajac. Grilujemy 3 minuty na kazdej stronie do momentu az ser sie rozpusci i farsz jest cieply. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)
Top
Bottom