Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sezonowa surówka z pomidorami i małosolnymi ogórami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Arabeska" data-source="post: 517560" data-attributes="member: 1438"><p>Do serwowania wyłacznie w sezonie wiosenno/letnim - pomidory są wówczas pachnące i smakują tak lekko słodkawo.</p><p>Do tego małosolne ogórki i młoda cebulka. Surówkę podajemy jako dodatek do 2-go dania albo do grilla.</p><p></p><p>Potrzebne będą:</p><p><strong><span style="color: #FF8C00">2 dojrzałe, duże pomidory </span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF8C00">4 małosolne ogórki (najlepsze 4-5 dniowe)</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF8C00">1 młoda, biała cebula</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF8C00">sól, pieprz</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF8C00">odrobina oliwy</span></strong></p><p></p><p>Pomidory sparzam i obieram ze skóry. Wszystkie składniki kroję w plastry. Układam na talerzu.</p><p>Doprawiamy głównie pieprzem i odrobiną soli. Całość można skropić oliwą z oliwek, chociaż ja zazwyczaj oliwy nie dodaję.</p><p></p><p>Aha - pomidory puszą sok, po chwili więc smaki składników się przegryzą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arabeska, post: 517560, member: 1438"] Do serwowania wyłacznie w sezonie wiosenno/letnim - pomidory są wówczas pachnące i smakują tak lekko słodkawo. Do tego małosolne ogórki i młoda cebulka. Surówkę podajemy jako dodatek do 2-go dania albo do grilla. Potrzebne będą: [B][COLOR=#FF8C00]2 dojrzałe, duże pomidory 4 małosolne ogórki (najlepsze 4-5 dniowe) 1 młoda, biała cebula sól, pieprz odrobina oliwy[/COLOR][/B] Pomidory sparzam i obieram ze skóry. Wszystkie składniki kroję w plastry. Układam na talerzu. Doprawiamy głównie pieprzem i odrobiną soli. Całość można skropić oliwą z oliwek, chociaż ja zazwyczaj oliwy nie dodaję. Aha - pomidory puszą sok, po chwili więc smaki składników się przegryzą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sezonowa surówka z pomidorami i małosolnymi ogórami
Top
Bottom