Shake

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,937
0
0
Shake waniliowy:
2 szkl lodow waniliowych
1 1/4 szl mleka
3 lyzki cukru

Shake czekoladowy:
2 szkl lodow waniliowych
1 1/4 szkl mleka
2 lyzki czekoladowego napoju Nesquik(lub slodkie kakao)

Shake Truskawkowy:
2 szkl lodow waniliowych
1 1/4 szkl mleka
2 lyzki truskawkowego Nesquik

Przy przyrzadzaniu kazdego z tych chlodzacych napoii nalezy wszystkie skladniki wrzucic do blendera badz tez innego przyrzadu do robienia koktajli ktory dokladnie wymimesza wszystkie skladniki .

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Akurat dziś kupiłam Braun Multiquick z przystawką do kruszenia lodu. Mój N. szaleje za shake'ami więc postanowiłam mu zrobić niespodziankę. Wybrałam shake'a czekoladowego z tego właśnie przepisu tylko z innej strony. I przyznam, że czegoś mi w nim jeszcze brakuje. Jakieś sugestie?

A tak przy okazji to, czy czasami nie dodają do nich skruszonych kostek lodu?

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Robiłam akuratnie z śmietankowo-śmietankowych Algidy. Waniliowych niestety nie było, może to z tego powodu.

A tak przy okazji jakie lody polecacie?

Fajną stronkę przy okazji znalazłam: http://www.drinksmixer.com

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
tylko Grycan!

szurabura

Member
Gru 20, 2010
16
0
0
Stary wątek, ale nie zaszkodzi odświeżyć
icon_smile.gif

Uwielbiam shake'a z Mc'donalds i jestem niemal pewna, że ma on w swoim składzie kruszone kostki lodu.
Kiedyś nawet na jakimś forum widziałam przepis taki, próbowałam robić, ale mój ówczesny sprzęt nie podołał z pokruszeniem lodu.

Od dziś jestem posiadaczką Multiquicka bezprzewodowego więc będę próbować, z tego przepisu tylko jeszcze z kruszonym lodem
icon_smile.gif

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,369
7
38
Tam nie ma lodu kruszonego dodanego, to tak jak Mysz pisze, masa wlewana jest do maszyny i maszyna mrozi ją tak, jak się lody mrozi, kręci się mieszadło i zamraża do odpowiedniej konsystencji szejkowej
icon_wink.gif
Podobny efekt mozna osiągnąć mrożąc szejka w domowej maszynce do lodów do odpowiedniej konsystencji.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy