- Paź 27, 2004
- 2,528
- 0
- 0
- szklanka masla (= jedna paczka; 250 g)
- pol szklanki brazowego cukru
- 2 i pol szklanki maki
Dobrze wymieszac maslo z cukrem, dodac make i zagniesc ciasto (ja uzylam do tego maszyny), rozwalkowac i pokroic w dowolne ksztalty. Sama robilam wlasciwie takie same jak dziunia dlatego ze najlepiej mieszcza sie w pudelku i dlatego ze nie mam takich fajnych foremek jak bajaderka.
Od razu wkladac do pieca nagrzanego do 175 stopni i piec okolo 10 minut. Nie zostawiac na tyle by powierzchnia zmienila kolor.
Przepis pochodzi z tej strony:
http://cookie.allrecipes.com/az/VelsChrist...sShortbread.asp. Zmniejszylam tylko ilosci, bo i tak wychodzi z tego bomba kaloryczna .
- pol szklanki brazowego cukru
- 2 i pol szklanki maki
Dobrze wymieszac maslo z cukrem, dodac make i zagniesc ciasto (ja uzylam do tego maszyny), rozwalkowac i pokroic w dowolne ksztalty. Sama robilam wlasciwie takie same jak dziunia dlatego ze najlepiej mieszcza sie w pudelku i dlatego ze nie mam takich fajnych foremek jak bajaderka.
Od razu wkladac do pieca nagrzanego do 175 stopni i piec okolo 10 minut. Nie zostawiac na tyle by powierzchnia zmienila kolor.
Przepis pochodzi z tej strony:
http://cookie.allrecipes.com/az/VelsChrist...sShortbread.asp. Zmniejszylam tylko ilosci, bo i tak wychodzi z tego bomba kaloryczna .