Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Shrewsbury Biscuits
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1086569" data-attributes="member: 2721"><p>Przepyszne, kruche ciasteczka o wyraźnej cytrynowej nucie, pochodzące ze Shresbury w Shropshire. Idealne do herbaty. Wchodza na stałe do mojego ciasteczkowego repertuaru. Nie zmieniają kształtu w trakcie pieczenia, co dla mnie jest bardzo ważne. </p><p></p><p>[ATTACH=full]60766[/ATTACH]</p><p></p><p>200 g masła</p><p>100 g cukru pudru</p><p>300 g maki pszennej</p><p>1 żółtko</p><p>skórka otarta z 1 cytryny</p><p>sok z połowy cytryny</p><p>1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>szczypta gałki muszkatołowej</p><p>szczypta soli</p><p></p><p></p><p>Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtko, otartą skórkę z cytryny, sok, proszek do pieczenia, szczyptę soli i szczyptę gałki muszkatołowej. Wymieszać.</p><p>dodać mąkę i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać trochę więcej maki - by ciasto nie kleiło się do dłoni.</p><p></p><p>Ciasto rozwałkowywać partiami na grubość ok. 0,5 cm i wycinać okrągłe ciasteczka.</p><p>Ciasteczka układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.</p><p>Piec 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. aż będą leciutko złote.</p><p>Nie dopuścić, by zrobiły się brązowe!</p><p></p><p>Wyszło 55 sztuk.</p><p></p><p></p><p>Na podstawie</p><p><a href="http://www.ehow.com/how_2128922_make-shrewsbury-biscuits.html" target="_blank">http://www.ehow.com/how_2128922_make-shrew...y-biscuits.html</a></p><p><a href="http://www.allbritishfood.com/shrewsbury%20biscuits.php" target="_blank">http://www.allbritishfood.com/shrewsbury%20biscuits.php</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1086569, member: 2721"] Przepyszne, kruche ciasteczka o wyraźnej cytrynowej nucie, pochodzące ze Shresbury w Shropshire. Idealne do herbaty. Wchodza na stałe do mojego ciasteczkowego repertuaru. Nie zmieniają kształtu w trakcie pieczenia, co dla mnie jest bardzo ważne. [ATTACH=full]60766[/ATTACH] 200 g masła 100 g cukru pudru 300 g maki pszennej 1 żółtko skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtko, otartą skórkę z cytryny, sok, proszek do pieczenia, szczyptę soli i szczyptę gałki muszkatołowej. Wymieszać. dodać mąkę i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać trochę więcej maki - by ciasto nie kleiło się do dłoni. Ciasto rozwałkowywać partiami na grubość ok. 0,5 cm i wycinać okrągłe ciasteczka. Ciasteczka układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. aż będą leciutko złote. Nie dopuścić, by zrobiły się brązowe! Wyszło 55 sztuk. Na podstawie [URL="http://www.ehow.com/how_2128922_make-shrewsbury-biscuits.html"]http://www.ehow.com/how_2128922_make-shrew...y-biscuits.html[/URL] [URL="http://www.allbritishfood.com/shrewsbury%20biscuits.php"]http://www.allbritishfood.com/shrewsbury%20biscuits.php[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Shrewsbury Biscuits
Top
Bottom