Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Sieja faszerowana na pół słodko*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 45737" data-attributes="member: 29"><p>Po jednej siei na osobę.</p><p>Woreczek ryżu (lub dwa jak dużo osób)</p><p>Por - tylko biała część</p><p>Suszone morele - moczone we wrzątku</p><p>Rodzynki - jw</p><p>orzeszki piniowe</p><p>siekane migdały</p><p>słonecznik łuskany</p><p>białe wino</p><p>przyprawa 5 smaków</p><p>masło</p><p>sól </p><p>biały pieprz</p><p>ser cheddar</p><p></p><p>Ryby czyścimy, solimy, nacieramy pieprzem.</p><p>Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy orzeszki, słonecznik i migdały. Złocimy. Wsypujemy drobno posiekanego pora. Szklimy go. Do tego dosypujemy ugotowany na sypko ryż, posiekane morele i rodzynki. Dusimy, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem oraz przyprawą 5 smaków.</p><p>Podlewamy białym winem tak aby się dusiło chwilę.</p><p>Napełniamy farszem brzuchy ryb i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym na grzbietach. Wstawiamy przykryte do piekarnika 180 st na czas 1 godzina na kilogram potrawy.</p><p>Kwadrans przed końcem wyjmujemy posypujemy serem i wstawiamy odkryte na ten kwadrans.</p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 45737, member: 29"] Po jednej siei na osobę. Woreczek ryżu (lub dwa jak dużo osób) Por - tylko biała część Suszone morele - moczone we wrzątku Rodzynki - jw orzeszki piniowe siekane migdały słonecznik łuskany białe wino przyprawa 5 smaków masło sól biały pieprz ser cheddar Ryby czyścimy, solimy, nacieramy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy orzeszki, słonecznik i migdały. Złocimy. Wsypujemy drobno posiekanego pora. Szklimy go. Do tego dosypujemy ugotowany na sypko ryż, posiekane morele i rodzynki. Dusimy, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem oraz przyprawą 5 smaków. Podlewamy białym winem tak aby się dusiło chwilę. Napełniamy farszem brzuchy ryb i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym na grzbietach. Wstawiamy przykryte do piekarnika 180 st na czas 1 godzina na kilogram potrawy. Kwadrans przed końcem wyjmujemy posypujemy serem i wstawiamy odkryte na ten kwadrans. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Sieja faszerowana na pół słodko*
Top
Bottom