Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Simit - tureckie bułeczki sezamowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1519577" data-attributes="member: 1142"><p>Sie robia. Mahlab pachnie pieknie.</p><p></p><p>I zrobione. Pyszne, o chrupiacej slodkiej skorce i aromatycznym wnetrzu (dzieki mahlabowi). </p><p>Z podwojnej ilosci ciasta zrobilam 16 simitow (ciasto o wadze 106g). Proporcje jak w przepisie Mi, z jedna zmiana tylko - nie zaczynialam ciasta, bo imo nie ma takiej potrzeby, drozdze mam przedniej jakosci, a 20 min zaczyn nie ulepsza ani smaku ani jakosci samego ciasta. Tak wiec wszystkie skladniki wlozylam od razu do miski. Reszta jak w przepisie.</p><p></p><p>Byly jeszcze cieple gdy z meczu wrocil moj wyglodnialy syn i 6 zniknelo. Zjedlismy z Cobb Salad (klasyczna kalifornijska salatka).</p><p>MalejMi dziekujemy za przepis, a reszcie polecamy simity goraco.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1519577, member: 1142"] Sie robia. Mahlab pachnie pieknie. I zrobione. Pyszne, o chrupiacej slodkiej skorce i aromatycznym wnetrzu (dzieki mahlabowi). Z podwojnej ilosci ciasta zrobilam 16 simitow (ciasto o wadze 106g). Proporcje jak w przepisie Mi, z jedna zmiana tylko - nie zaczynialam ciasta, bo imo nie ma takiej potrzeby, drozdze mam przedniej jakosci, a 20 min zaczyn nie ulepsza ani smaku ani jakosci samego ciasta. Tak wiec wszystkie skladniki wlozylam od razu do miski. Reszta jak w przepisie. Byly jeszcze cieple gdy z meczu wrocil moj wyglodnialy syn i 6 zniknelo. Zjedlismy z Cobb Salad (klasyczna kalifornijska salatka). MalejMi dziekujemy za przepis, a reszcie polecamy simity goraco. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Simit - tureckie bułeczki sezamowe
Top
Bottom