Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Skandynawska bagietka z mięsem mielonym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1108763" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszny i ciekawy przepis na smaczną ciepłą kanapkę/ przekąskę z książki Teresy Cichowicz-Porady pt. &quot;Kuchnia skandynawska&quot;.</p><p></p><p>[ATTACH=full]62427[/ATTACH]</p><p></p><p>1 bagietka ( ja użyłam zwykłej bułki, bo taką akurat miałam. Bagietka, ze względu na fakt posiadania &quot;dna&quot; sprawdzi się jeszcze lepiej. Lub kajzerka. )</p><p>25 dag mielonego mięsa</p><p>1 cebula</p><p>4 pieczarki</p><p>1- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego</p><p>zioła prowansalskie, sól i pierz do smaku</p><p></p><p>ser żółty</p><p>pomidor </p><p></p><p>Bagietkę ( lub bułeczki) przekroić na pół. Środek ugnieść tak, by powstała &quot;miseczka&quot;.</p><p></p><p>Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć. Dodać starte na tarce pieczarki oraz mięso mielone. Dodać przyprawy i smażyć do zrumienienia. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. </p><p>Gorącym farszem napełniać bułeczki, posypać startym żółtym serem i ułożyć na wierzchu po plasterku pomidora.</p><p>Zapiec do rozpuszczenia sera i lekkiego zrumienienia pieczywa. Podać posypane pietruszką.</p><p></p><p>( Danie dobrze sprawdzi się także na przyjęciu - pieczywo i farsz możemy przygotować dużo wcześniej, a potem tylko napełnić i kilka minut zapiec. )</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1108763, member: 2721"] Pyszny i ciekawy przepis na smaczną ciepłą kanapkę/ przekąskę z książki Teresy Cichowicz-Porady pt. "Kuchnia skandynawska". [ATTACH=full]62427[/ATTACH] 1 bagietka ( ja użyłam zwykłej bułki, bo taką akurat miałam. Bagietka, ze względu na fakt posiadania "dna" sprawdzi się jeszcze lepiej. Lub kajzerka. ) 25 dag mielonego mięsa 1 cebula 4 pieczarki 1- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego zioła prowansalskie, sól i pierz do smaku ser żółty pomidor Bagietkę ( lub bułeczki) przekroić na pół. Środek ugnieść tak, by powstała "miseczka". Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć. Dodać starte na tarce pieczarki oraz mięso mielone. Dodać przyprawy i smażyć do zrumienienia. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Gorącym farszem napełniać bułeczki, posypać startym żółtym serem i ułożyć na wierzchu po plasterku pomidora. Zapiec do rozpuszczenia sera i lekkiego zrumienienia pieczywa. Podać posypane pietruszką. ( Danie dobrze sprawdzi się także na przyjęciu - pieczywo i farsz możemy przygotować dużo wcześniej, a potem tylko napełnić i kilka minut zapiec. ) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Skandynawska bagietka z mięsem mielonym
Bottom