- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Pyszny sos do mięs z książki "Podróże kulinarne. Kuchnia skandynawska". Dobrze będzie pasował nie tylko do klopsików, lecz również do pieczonego czy grillowanego kurczaka oraz pieczeni wołowych i wieprzowych.
2 łyżki masła
4 łyżki musztardy
125 ml gęstej kwaśnej śmietany
2 łyżki siekanego koperku
szczypta cukru i szczypta soli
Masło rozpuścić w rondelku. Dodać musztardę, wymieszać. Rondelek zestawić z palnika. Dodać śmietanę, wymieszać. Wsypać koperek i doprawić cukrem i solą.

2 łyżki masła
4 łyżki musztardy
125 ml gęstej kwaśnej śmietany
2 łyżki siekanego koperku
szczypta cukru i szczypta soli
Masło rozpuścić w rondelku. Dodać musztardę, wymieszać. Rondelek zestawić z palnika. Dodać śmietanę, wymieszać. Wsypać koperek i doprawić cukrem i solą.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: