Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Skrzydełka kurczaka prawie jednogarnkowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 842546" data-attributes="member: 14959"><p>Przygotowanie mięsa:</p><p>Skrzydełka kurczaka posypuję solą, pieprzem, curry, kurkumą, kardamonem i papryką. </p><p>Kroję w cienkie plastry 4 cebule, łączę z mięsem i polewam oliwą, wszystko mieszam i odstawiam na 2-3 godziny.</p><p></p><p></p><p>W tym czasie gotuję dowolną ilość ryżu lub kaszy - nie dogotowuję do końca, bo inaczej rozpadnie się. </p><p></p><p></p><p>Skrzydełka smażę na oliwie do momentu zrumienienia się skórki, chwilę wcześniej dodaję cebulę i wszystko razem podpiekam.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Ryż lub kaszę wykładam na dno naczynia żaroodpornego, zalewam małą iloścą wody (tylko tyle, żeby się zbytnio nie wysuszyło).</p><p></p><p>Na ryż lub kaszę ścieram na małych oczkach tarki marchewkę - ok 1cm warstę i posypuję świeżą pietruszką. Na to wykładam trochę przypieczonej cebulki, skrzydełka i resztę cebuli. </p><p></p><p>Całość zapiekam w piekarniku pod przykryciem ok 30-45 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 842546, member: 14959"] Przygotowanie mięsa: Skrzydełka kurczaka posypuję solą, pieprzem, curry, kurkumą, kardamonem i papryką. Kroję w cienkie plastry 4 cebule, łączę z mięsem i polewam oliwą, wszystko mieszam i odstawiam na 2-3 godziny. W tym czasie gotuję dowolną ilość ryżu lub kaszy - nie dogotowuję do końca, bo inaczej rozpadnie się. Skrzydełka smażę na oliwie do momentu zrumienienia się skórki, chwilę wcześniej dodaję cebulę i wszystko razem podpiekam. Ryż lub kaszę wykładam na dno naczynia żaroodpornego, zalewam małą iloścą wody (tylko tyle, żeby się zbytnio nie wysuszyło). Na ryż lub kaszę ścieram na małych oczkach tarki marchewkę - ok 1cm warstę i posypuję świeżą pietruszką. Na to wykładam trochę przypieczonej cebulki, skrzydełka i resztę cebuli. Całość zapiekam w piekarniku pod przykryciem ok 30-45 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Skrzydełka kurczaka prawie jednogarnkowe*
Top
Bottom