- Lis 7, 2008
- 97
- 0
- 0
Niby kurczak i grzyby nie pasują do siebie, a jednak to danie przypadło do gustu mnie i mojemu T.
Warte wypróbowania
6 skrzydełek kurczaka
6 kapeluszy podgrzybków (pokroic w paski)
duza cebulka (pokroic w piórka)
sól, pieprz, olej do smażenia
skrzydełka doprawić solą i pieprze a nastepnie podsmażyc na patelni, przełożyc do rondelka. Na tym samym oleju przesmażyc cebulkę z grzybami. Nałożyć mieszankę cebulkowo-grzybkową na skrzydełka, podlać pół szklanki wody i dusić do miękkości mięska.
Proste danie, u mnie wystapiło z surówką z kapusty pekińskiej i kaszą jęczmienną:
Życzę smacznego
Warte wypróbowania

6 skrzydełek kurczaka
6 kapeluszy podgrzybków (pokroic w paski)
duza cebulka (pokroic w piórka)
sól, pieprz, olej do smażenia
skrzydełka doprawić solą i pieprze a nastepnie podsmażyc na patelni, przełożyc do rondelka. Na tym samym oleju przesmażyc cebulkę z grzybami. Nałożyć mieszankę cebulkowo-grzybkową na skrzydełka, podlać pół szklanki wody i dusić do miękkości mięska.
Proste danie, u mnie wystapiło z surówką z kapusty pekińskiej i kaszą jęczmienną:
Życzę smacznego
