Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
skrzydełka w gyrosie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="grabinka" data-source="post: 771064" data-attributes="member: 8396"><p>1 kg skrzydełek od kurczaka</p><p>4 cebule </p><p>1 przyprawa gyros (dowolna)</p><p>1 mały słoiczek ketchupu Włocławek (jak ktoś lubi ostrzejsze przyprawy to ten średni)</p><p>sól do obsypania skrzydełek</p><p>łyżka lub dwie oliwy lub oleju</p><p></p><p>Do żaroodpornego naczynia wkładamy część skrzydełek nasmarowanych sola i przyprawą gyros,na skrzydełka układamy poszatkowana cebulę (najlepsza w pół krążki) na to &quot;ciapiemy&quot; łyżką kilka kleksów z ketchupu,rozsmarowujemy i na to kolejno znów skrzydełka,cebula ketchup,na końcową warstwę skrapiamy oliwą lub olejem jak komuś nie przeszkadza smak oleju.Naczynie żaroodporne zamykamy pokrywą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do tem.180 stopni.Pokrywy nie otwieramy podczas pieczenia,pieczemy około 1 godz.Powinny delikatnie pęknąć na łączeniu pałki z pozostałym elementem skrzydełka.</p><p></p><p>*</p><p>Przepis podała mi koleżanka z pracy, innego zródła nie znam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grabinka, post: 771064, member: 8396"] 1 kg skrzydełek od kurczaka 4 cebule 1 przyprawa gyros (dowolna) 1 mały słoiczek ketchupu Włocławek (jak ktoś lubi ostrzejsze przyprawy to ten średni) sól do obsypania skrzydełek łyżka lub dwie oliwy lub oleju Do żaroodpornego naczynia wkładamy część skrzydełek nasmarowanych sola i przyprawą gyros,na skrzydełka układamy poszatkowana cebulę (najlepsza w pół krążki) na to "ciapiemy" łyżką kilka kleksów z ketchupu,rozsmarowujemy i na to kolejno znów skrzydełka,cebula ketchup,na końcową warstwę skrapiamy oliwą lub olejem jak komuś nie przeszkadza smak oleju.Naczynie żaroodporne zamykamy pokrywą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do tem.180 stopni.Pokrywy nie otwieramy podczas pieczenia,pieczemy około 1 godz.Powinny delikatnie pęknąć na łączeniu pałki z pozostałym elementem skrzydełka. * Przepis podała mi koleżanka z pracy, innego zródła nie znam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
skrzydełka w gyrosie
Top
Bottom