- Sie 22, 2006
- 105
- 0
- 0
Bardzo proste, szybko się robi, u nas w domu zawsze na topie, szczególnie polecam dla maniaków ogryzania kości
Bierzemy piękne, świeżutkie skrzydełka, odcinamy lotki (te najmniejsze, kościste), dokładnie myjemy i suszymy, przyprawy według gustu kucharza, ja dodaję czasem przyprawy do gyrosa i mam skrzydełka kebabowe, dziś robię wersję standardową, sól, pieprz, trochę jarzynki i czosnku.
Skrzydełka marynujemy około godzinki (można dłużej), obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na złoto i gotowe
Pycha z frytkami i surówką z roszponki pokropionej octem balsamicznym.


Bierzemy piękne, świeżutkie skrzydełka, odcinamy lotki (te najmniejsze, kościste), dokładnie myjemy i suszymy, przyprawy według gustu kucharza, ja dodaję czasem przyprawy do gyrosa i mam skrzydełka kebabowe, dziś robię wersję standardową, sól, pieprz, trochę jarzynki i czosnku.
Skrzydełka marynujemy około godzinki (można dłużej), obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na złoto i gotowe
Pycha z frytkami i surówką z roszponki pokropionej octem balsamicznym.
