Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Skrzydełka w słodkim sosie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gagunia" data-source="post: 538753" data-attributes="member: 4591"><p><span style="font-size: 26px">1/2 kg skrzydełek przeciąć każde na dwie części.Lekko posypać solą i pieprzem naturalnym. Panierować w jajku i smażyć na złoty kolor z obu stron .Ułożyć w garnku i zalać sosem.Gotować 1 godz. na wolnym ogniu.Gdyby sos zbyt wyparował uzupełnic wodą. Doskonałe z ryżem na sypko i surówką z kapusty pekińskiej z dodatkiem np. pomodora, papryki, świeżego ogórka.</span></p><p><span style="font-size: 26px">sos:</span></p><p><span style="font-size: 26px">3/4 szklanki wody</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki octu winnego</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/4 szklanki cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/3 szklamni magi</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki łagodnego keczupu</span></p><p><span style="font-size: 26px">Wszystkie składniki wymieszać i zimnym sosem zalać skrzydełka.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gagunia, post: 538753, member: 4591"] [SIZE=10]1/2 kg skrzydełek przeciąć każde na dwie części.Lekko posypać solą i pieprzem naturalnym. Panierować w jajku i smażyć na złoty kolor z obu stron .Ułożyć w garnku i zalać sosem.Gotować 1 godz. na wolnym ogniu.Gdyby sos zbyt wyparował uzupełnic wodą. Doskonałe z ryżem na sypko i surówką z kapusty pekińskiej z dodatkiem np. pomodora, papryki, świeżego ogórka. sos: 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki octu winnego 1/4 szklanki cukru 1/3 szklamni magi 3 łyżki łagodnego keczupu Wszystkie składniki wymieszać i zimnym sosem zalać skrzydełka.[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Skrzydełka w słodkim sosie*
Top
Bottom