Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledż czerwony
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1504792" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis znalazłam w Kulinarnym Atlasie Świata w kuchni rosyjskiej. Wykonanie jest nadzwyczaj proste, a śledż znakomity. Polecam.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>- 4 sprawione filety śledziowe (jeśli trzeba, to trochę wymoczyć)</p><p>- 3 cebule</p><p>- 70 ml oleju (wzięłam 2 kieliszki do wódki, bo nie miałam czym zmierzyć)</p><p>- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego (miałam 7 dkg puszeczkę firmy Łowicz)</p><p>- sól, pieprz</p><p>- cukier</p><p>- papryka słodka w proszku</p><p></p><p>Obrane cebule siekamy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy koncentrat i ewentualnie nieco wody - jakieś 2 - 3 łyżki. Ja dałam 2 i to wystarczyło. Dodajemy przyprawy do smaku, to znaczy sól, pieprz, cukier i paprykę. Podgrzewamy przez 1 minutę i studzimy. Śledzie kroimy na kawałki, ja jakieś 3 - 4 cm, układamy w słoju, przekładając każdą warstwę cebulą. Pozostawiamy na noc. Najlepiej smakuje na ciemnym chlebie posmarowanym masłem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1504792, member: 10341"] Przepis znalazłam w Kulinarnym Atlasie Świata w kuchni rosyjskiej. Wykonanie jest nadzwyczaj proste, a śledż znakomity. Polecam. [B]Składniki [/B]- 4 sprawione filety śledziowe (jeśli trzeba, to trochę wymoczyć) - 3 cebule - 70 ml oleju (wzięłam 2 kieliszki do wódki, bo nie miałam czym zmierzyć) - 1 mała puszka koncentratu pomidorowego (miałam 7 dkg puszeczkę firmy Łowicz) - sól, pieprz - cukier - papryka słodka w proszku Obrane cebule siekamy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy koncentrat i ewentualnie nieco wody - jakieś 2 - 3 łyżki. Ja dałam 2 i to wystarczyło. Dodajemy przyprawy do smaku, to znaczy sól, pieprz, cukier i paprykę. Podgrzewamy przez 1 minutę i studzimy. Śledzie kroimy na kawałki, ja jakieś 3 - 4 cm, układamy w słoju, przekładając każdą warstwę cebulą. Pozostawiamy na noc. Najlepiej smakuje na ciemnym chlebie posmarowanym masłem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledż czerwony
Bottom