Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledź pod pierzynką*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1058736" data-attributes="member: 2755"><p>Składniki:</p><p></p><p>- cebula, pokrojona w drobną kostkę</p><p>- śledź, pokrojony w paski</p><p>- jajka, ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę</p><p>- ser żółty, starty na dość drobnej tarce</p><p>- majonez</p><p></p><p>Dwa dni przed przygotowaniem całości śledzia kroimy w paski, wkładamy do słoika i zalewamy oliwą.</p><p></p><p>W dniu przyrządzenia w naczyniu układamy po kolei:</p><p></p><p>- warstwa cebuli</p><p>- warstwa śledzia</p><p>- smarujemy majonezem</p><p>- warstwa jajka na twardo</p><p>- warstwa majonezu</p><p>- warstwa tartego sera</p><p></p><p>Ważne jest by warstwy jajka, śledzia i cebuli były jednakowej grubości, dzięki temu żaden ze smaków nie dominuje nad pozostałymi. Jeżeli chcemy przyrządzić większą ilość tego śledzia to po warstwie jajka możemy ułożyć:</p><p> </p><p>- ponownie warstwę cebuli</p><p>- warstwę śledzia</p><p>- warstwę majonezu</p><p>- warstwę jajka</p><p></p><p>i dopiero wtedy ostatnią porcję majonezu i ser żółty na wierzch. Tutaj również warstwy śledzia, jajka i cebuli powinny być jednakowej grubości. </p><p></p><p>[ATTACH=full]59633[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1058736, member: 2755"] Składniki: - cebula, pokrojona w drobną kostkę - śledź, pokrojony w paski - jajka, ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę - ser żółty, starty na dość drobnej tarce - majonez Dwa dni przed przygotowaniem całości śledzia kroimy w paski, wkładamy do słoika i zalewamy oliwą. W dniu przyrządzenia w naczyniu układamy po kolei: - warstwa cebuli - warstwa śledzia - smarujemy majonezem - warstwa jajka na twardo - warstwa majonezu - warstwa tartego sera Ważne jest by warstwy jajka, śledzia i cebuli były jednakowej grubości, dzięki temu żaden ze smaków nie dominuje nad pozostałymi. Jeżeli chcemy przyrządzić większą ilość tego śledzia to po warstwie jajka możemy ułożyć: - ponownie warstwę cebuli - warstwę śledzia - warstwę majonezu - warstwę jajka i dopiero wtedy ostatnią porcję majonezu i ser żółty na wierzch. Tutaj również warstwy śledzia, jajka i cebuli powinny być jednakowej grubości. [ATTACH=full]59633[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledź pod pierzynką*
Top
Bottom