Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledź z koperkiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1381638" data-attributes="member: 2721"><p>Śledź z koperkiem to smaczny sposób, by klasycznego śledzia z cebulą w oleju podać trochę inaczej. Tak podane śledzie zyskują nowy smak i atrakcyjny wygląd.</p><p></p><p>[ATTACH=full]79256[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>500 g śledzi typu matjas ( 2 opakowania) </p><p>2 duże cebule</p><p>6 łyżek oleju</p><p>nieduży pęczek koperku</p><p>1/2 łyżeczki mielonej kolendry</p><p>czarny pieprz do smaku</p><p></p><p></p><p> </p><p>Śledzie moczyć przez pół godziny w zimnej wodzie. Wyjąć i pokroić w kawałki.</p><p>Cebulę pokroić w kostkę lub grube pióra.</p><p>Śledzie wymieszać z cebulą, olejem i posiekanym koperkiem (ilość wg uznania). Doprawić do smaku czarnym, świeżo zmielonym pieprzem oraz kolendrą.</p><p>Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1381638, member: 2721"] Śledź z koperkiem to smaczny sposób, by klasycznego śledzia z cebulą w oleju podać trochę inaczej. Tak podane śledzie zyskują nowy smak i atrakcyjny wygląd. [ATTACH=full]79256[/ATTACH] 500 g śledzi typu matjas ( 2 opakowania) 2 duże cebule 6 łyżek oleju nieduży pęczek koperku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry czarny pieprz do smaku Śledzie moczyć przez pół godziny w zimnej wodzie. Wyjąć i pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w kostkę lub grube pióra. Śledzie wymieszać z cebulą, olejem i posiekanym koperkiem (ilość wg uznania). Doprawić do smaku czarnym, świeżo zmielonym pieprzem oraz kolendrą. Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledź z koperkiem*
Top
Bottom