Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledź z ogórkiem i cebulą w śmietanie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 842532" data-attributes="member: 14959"><p>Kilka śledzi matjasowych</p><p>2-3 duże ogórki kiszone</p><p>2 średniej wielkości cebule</p><p>2 kwaśne jabłka</p><p></p><p>Wszystki pokroić (śledzie najpierw umyć), posypać obficie pieprzem, dodać koperku i po łyżce gęstej śmietany. Śmietany dodawać tylko tyle, żeby wszystko się nie rozpływało. Można dodać soli i cukru.</p><p></p><p>Najsmaczniejsze śledzie to te, które przygotujemy sami. W tym celu kilka śledzi, a najlepiej filetów osypujemy solą - około pólcentymetrowa warstwa i zostawiamy na 2-3 dni. Po tym czasie opłukujemy ryby z soli i na całą noc zanurzamy je do zimnej wody. Gwarantuję, że są smaczne i o wiele zdrowsze, niż sklepowe.</p><p></p><p>Do takiej surówko - sałatki podaję ziemniaki ugotowane w mundurkach, na nie kładę troszkę masła, posypuję odrobiną soli, pieprzu i koperku. Z boku jajko sadzone i co tu wicej dodać - po prostu polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 842532, member: 14959"] Kilka śledzi matjasowych 2-3 duże ogórki kiszone 2 średniej wielkości cebule 2 kwaśne jabłka Wszystki pokroić (śledzie najpierw umyć), posypać obficie pieprzem, dodać koperku i po łyżce gęstej śmietany. Śmietany dodawać tylko tyle, żeby wszystko się nie rozpływało. Można dodać soli i cukru. Najsmaczniejsze śledzie to te, które przygotujemy sami. W tym celu kilka śledzi, a najlepiej filetów osypujemy solą - około pólcentymetrowa warstwa i zostawiamy na 2-3 dni. Po tym czasie opłukujemy ryby z soli i na całą noc zanurzamy je do zimnej wody. Gwarantuję, że są smaczne i o wiele zdrowsze, niż sklepowe. Do takiej surówko - sałatki podaję ziemniaki ugotowane w mundurkach, na nie kładę troszkę masła, posypuję odrobiną soli, pieprzu i koperku. Z boku jajko sadzone i co tu wicej dodać - po prostu polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledź z ogórkiem i cebulą w śmietanie*
Top
Bottom