Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie bankietowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 922664" data-attributes="member: 2721"><p>Moje ulubione śledzie, przygotowane na sposób klasyczny.</p><p></p><p>[ATTACH=full]47767[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g śledzi typu matjas ( 2 opakowania) </p><p>2 cebule</p><p>1 marchewka</p><p>1 papryka konserwowa</p><p>1 łyżeczka kolendry - płaska</p><p>1/2 łyżeczki czarnego pieprzu</p><p>6 łyżek oleju</p><p></p><p>( można dodać odrobinę suszonej natki pietruszki)</p><p></p><p>Śledzie moczyć przez godzinę. Wyjąć i pokroić w małe kawałki.</p><p>Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce - duże oczka. Paprykę pokroić w kostkę.</p><p>Śledzie wymieszać z cebulą, marchewka, papryką, przyprawami i olejem.</p><p></p><p>Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 922664, member: 2721"] Moje ulubione śledzie, przygotowane na sposób klasyczny. [ATTACH=full]47767[/ATTACH] 500 g śledzi typu matjas ( 2 opakowania) 2 cebule 1 marchewka 1 papryka konserwowa 1 łyżeczka kolendry - płaska 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 6 łyżek oleju ( można dodać odrobinę suszonej natki pietruszki) Śledzie moczyć przez godzinę. Wyjąć i pokroić w małe kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce - duże oczka. Paprykę pokroić w kostkę. Śledzie wymieszać z cebulą, marchewka, papryką, przyprawami i olejem. Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie bankietowe*
Top
Bottom