- Sty 19, 2009
- 1,237
- 0
- 0
Śledzie czosnkowe
Zalewa:
1/2 szklanki octu 10%
1 1/2 szklanki wody
Cynamon
Ziele angielskie
Goździki
Gorczyca
Cebula pokrojona w plasterki
Wszystko razem zagotować, jak zalewa przestygnie włożyć filety śledziowe, moczyć śledzie 2-3 dni.
Sos do śledzi:
Majonez z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany, wyciśnięty czosnek (1-2 ząbki jak kto lubi) i koperek.
Smacznego
Zalewa:
1/2 szklanki octu 10%
1 1/2 szklanki wody
Cynamon
Ziele angielskie
Goździki
Gorczyca
Cebula pokrojona w plasterki
Wszystko razem zagotować, jak zalewa przestygnie włożyć filety śledziowe, moczyć śledzie 2-3 dni.
Sos do śledzi:
Majonez z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany, wyciśnięty czosnek (1-2 ząbki jak kto lubi) i koperek.
Smacznego

Ostatnią edycję dokonał moderator: