Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie Elżbiety*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gosia5" data-source="post: 1231637" data-attributes="member: 25185"><p><strong>SKŁADNIKI</strong></p><p></p><p>8 płatów śledziowych solonych</p><p>2 duże cebule</p><p>200g ketchupu</p><p>100 ml szklanki oleju</p><p>kilka ogórków konserwowych( ja daję 4 duże)</p><p>2 łyżki ziół prowansalskich( może być więcej)</p><p>2 łyżki musztardy sarepskiej</p><p></p><p></p><p>Śledzie wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski, ok.1,5cm.</p><p>Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. </p><p>W garnku wymieszać ketchup z musztardą, dodać zioła, podgrzewać i stopniowo dodawać cebulę z olejem, na koniec wszystko zagotować i ostudzić. </p><p>Do ostudzonej zalewy dodać śledzie i pokrojone w drobną kostkę ogórki, wymieszać</p><p></p><p>Można jeść już następnego dnia, ale postoją również dłużej. Ja robiłam już dziś na wigilię.</p><p></p><p>Zdjęcie wygląda tak sobie, ale naprawdę polecam, bo smakują rewelacyjnie!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gosia5, post: 1231637, member: 25185"] [B]SKŁADNIKI[/B] 8 płatów śledziowych solonych 2 duże cebule 200g ketchupu 100 ml szklanki oleju kilka ogórków konserwowych( ja daję 4 duże) 2 łyżki ziół prowansalskich( może być więcej) 2 łyżki musztardy sarepskiej Śledzie wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski, ok.1,5cm. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. W garnku wymieszać ketchup z musztardą, dodać zioła, podgrzewać i stopniowo dodawać cebulę z olejem, na koniec wszystko zagotować i ostudzić. Do ostudzonej zalewy dodać śledzie i pokrojone w drobną kostkę ogórki, wymieszać Można jeść już następnego dnia, ale postoją również dłużej. Ja robiłam już dziś na wigilię. Zdjęcie wygląda tak sobie, ale naprawdę polecam, bo smakują rewelacyjnie!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie Elżbiety*
Top
Bottom