Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie malinowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1206498" data-attributes="member: 692"><p>Śledzie malinowe</p><p>250 g płatów śledziowych lekko solonych ( opłukać, nie moczyć! muszą być &#8222;za słone&#8221;!)</p><p>1 mały burak, ugotowany w całości</p><p>1 słoiczek 200 g malin ( w syropie lub kompotu malinowego – owoce musza być miękkie, szczytem rozpusty są maliny rozmrożone; ok. 3 łyżek[ja nabyłam w Lidlu słoik malin w syropie i zużyłam część zawartości])</p><p>4-5 łyżek octu malinowego , a superancko będzie dodać 30 g nalewki malinowej</p><p>2-3 łyżki oleju z pestek winogron ( może być inny, byle bezsmakowy i bezwonny)</p><p>Buraka należy po obraniu pokroić w zapałkę.</p><p>Śledzie pokroić w paski 1- 1,5 cm.</p><p>Wymieszać wszystkie składniki w misce, włożyć do słoika i do lodówki na 48 godzin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1206498, member: 692"] Śledzie malinowe 250 g płatów śledziowych lekko solonych ( opłukać, nie moczyć! muszą być „za słone”!) 1 mały burak, ugotowany w całości 1 słoiczek 200 g malin ( w syropie lub kompotu malinowego – owoce musza być miękkie, szczytem rozpusty są maliny rozmrożone; ok. 3 łyżek[ja nabyłam w Lidlu słoik malin w syropie i zużyłam część zawartości]) 4-5 łyżek octu malinowego , a superancko będzie dodać 30 g nalewki malinowej 2-3 łyżki oleju z pestek winogron ( może być inny, byle bezsmakowy i bezwonny) Buraka należy po obraniu pokroić w zapałkę. Śledzie pokroić w paski 1- 1,5 cm. Wymieszać wszystkie składniki w misce, włożyć do słoika i do lodówki na 48 godzin. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie malinowe*
Top
Bottom