Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie marynowane "po domowemu" (kuchareczka?)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39195" data-attributes="member: 36"><p>8 śledzi Bismarck </p><p>100g majonezu sałatkowego </p><p>150g jogurtu naturalnego </p><p>1/8 litra słodkiej śmietanki </p><p>3-4 łyżki zalewy z ogórków konserwowych </p><p>2 jabłka </p><p>5 ogórków konserwowych </p><p>5 cebul </p><p>1 pęczek koperku </p><p>sól, pieprz, szczypta cukru </p><p></p><p>W garnku zagotować wodę i wrzucić półkrążki cebuli. Blanszować około 2min. żeby straciła ostrość. Zblanszowaną cebulę wrzucić na sito i przelać zimną wodą. W misce wymieszać majonez, jogurt, zalewę do ogórków i śmietankę. Ogórki i jabłka pokroić w kostkę wrzucić do sosu, dodać cebulę. Posolić, przyprawić pieprzem i cukrem wsypać posiekany koperek. Śledzie włożyć do naczynia kamionkowego, szklanego lub porcenalowego z pokrywką. Zalać sosem. Marynować conajmniej 2 godz. w lodówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39195, member: 36"] 8 śledzi Bismarck 100g majonezu sałatkowego 150g jogurtu naturalnego 1/8 litra słodkiej śmietanki 3-4 łyżki zalewy z ogórków konserwowych 2 jabłka 5 ogórków konserwowych 5 cebul 1 pęczek koperku sól, pieprz, szczypta cukru W garnku zagotować wodę i wrzucić półkrążki cebuli. Blanszować około 2min. żeby straciła ostrość. Zblanszowaną cebulę wrzucić na sito i przelać zimną wodą. W misce wymieszać majonez, jogurt, zalewę do ogórków i śmietankę. Ogórki i jabłka pokroić w kostkę wrzucić do sosu, dodać cebulę. Posolić, przyprawić pieprzem i cukrem wsypać posiekany koperek. Śledzie włożyć do naczynia kamionkowego, szklanego lub porcenalowego z pokrywką. Zalać sosem. Marynować conajmniej 2 godz. w lodówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie marynowane "po domowemu" (kuchareczka?)*
Top
Bottom