Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie na słodko*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alka" data-source="post: 31010" data-attributes="member: 50"><p>ŚLEDZIE NA SŁODKO</p><p>Składniki:</p><p>50 dag filetów śledziowych</p><p>2 łyżki cukru</p><p>1/4 szkl. oleju</p><p>4 łyżki octu winnego</p><p>4 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>30 dag cebuli</p><p>10 dag rodzynek</p><p>liść laurowy</p><p>kilka ziarenek gorczycy i ziela ang.</p><p></p><p>Cebulę tniemy w piórka a następnie szklimy na gorącym oleju. Dodajemy cukier, ocet, liść, ziele i koncentrat i po wymieszaniu dokładnym dusimy ok. 10 minut. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy gorczycę i rodzynki. Jak sos stygnie to kroimy śledzie na kawałki.</p><p>Śledzie układamy w słoju przekładając je sosem i pozostawiamy w lodówce na 3 dni (mogą w niej być nawet 2 tygodnie i nic im nie jest).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alka, post: 31010, member: 50"] ŚLEDZIE NA SŁODKO Składniki: 50 dag filetów śledziowych 2 łyżki cukru 1/4 szkl. oleju 4 łyżki octu winnego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 30 dag cebuli 10 dag rodzynek liść laurowy kilka ziarenek gorczycy i ziela ang. Cebulę tniemy w piórka a następnie szklimy na gorącym oleju. Dodajemy cukier, ocet, liść, ziele i koncentrat i po wymieszaniu dokładnym dusimy ok. 10 minut. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy gorczycę i rodzynki. Jak sos stygnie to kroimy śledzie na kawałki. Śledzie układamy w słoju przekładając je sosem i pozostawiamy w lodówce na 3 dni (mogą w niej być nawet 2 tygodnie i nic im nie jest). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie na słodko*
Top
Bottom