Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie po grecku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1604762" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Śledzie po grecku</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94407[/ATTACH]</p><p></p><p>400 g - płatów śledziowych</p><p>400 g - marchewki</p><p>400 g - cebuli</p><p>100 g - rodzynek</p><p>1 puszka - przecieru pomidorowego</p><p>&#189; szklanki - oleju</p><p></p><p>1.Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimnej wody na godzinę, by oddały nadmiar soli.</p><p>2.Marchew obrać ugotować w całości (powinna być lekko twarda). Po wyjęciu z wody przestudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić w &#8222;ósemki&quot; (jeśli są duże - trzeba podzielić je na 16 kawałków).</p><p>Na patelnię wlać olej (najlepiej o neutralnym smaku) i jeszcze na zimny tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę. Dusić chwilę cały czas mieszając - do momentu, gdy cebula straci swą surowość, ale zachowa jędrność. W żadnym wypadku nie powinna się zeszklić, a tym bardziej zezłocić! Następnie dodać rodzynki, marchewkę i przecier pomidorowy. Wymieszać i zestawić z ognia.</p><p>3.Ryby odcedzić i pokroić w centymetrowe paski. Dodać do wystudzonych jarzyn i wymieszać. Przełożyć do miski, szczelnie przykryć i wstawić do lodówki, aby śledzie przeszły warzywnymi smakami.</p><p></p><p>Ps przepis pochodzi z <a href="http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,5,556.html" target="_blank">http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,5,556.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1604762, member: 140"] [SIZE=14][B]Śledzie po grecku[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94407[/ATTACH] 400 g - płatów śledziowych 400 g - marchewki 400 g - cebuli 100 g - rodzynek 1 puszka - przecieru pomidorowego ½ szklanki - oleju 1.Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimnej wody na godzinę, by oddały nadmiar soli. 2.Marchew obrać ugotować w całości (powinna być lekko twarda). Po wyjęciu z wody przestudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić w „ósemki" (jeśli są duże - trzeba podzielić je na 16 kawałków). Na patelnię wlać olej (najlepiej o neutralnym smaku) i jeszcze na zimny tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę. Dusić chwilę cały czas mieszając - do momentu, gdy cebula straci swą surowość, ale zachowa jędrność. W żadnym wypadku nie powinna się zeszklić, a tym bardziej zezłocić! Następnie dodać rodzynki, marchewkę i przecier pomidorowy. Wymieszać i zestawić z ognia. 3.Ryby odcedzić i pokroić w centymetrowe paski. Dodać do wystudzonych jarzyn i wymieszać. Przełożyć do miski, szczelnie przykryć i wstawić do lodówki, aby śledzie przeszły warzywnymi smakami. Ps przepis pochodzi z [URL="http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,5,556.html"]http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,5,556.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie po grecku
Top
Bottom