Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie po grecku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1604776" data-attributes="member: 956"><p>Mam pytanie: jakie to mają być śledzie?</p><p></p><p>W podlinkowanym przepisie jest taka uwaga:</p><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #0000FF"><em>Jeśli kupi się płaty solone, dobrze jest je samemu zamarynować. Wystarczy zagotować wodę z liściem laurowym i kilkoma ziarnami ziela angielskiego, dodać 1-2 łyżki cukru, zestawić z ognia i wlać zwykły ocet spirytusowy. Tą miksturą trzeba zalać śledzie na kilka dni.</em></span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p>Czy to oznacza, że powinny to być śledzie marynowane? Z Twojego przepisu wynika, że piszesz o śledziach solonych, a oryginał o moczonych w zalewie octowej. Będę wdzięczna za jakąś informację, bo przepis mi się podoba.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1604776, member: 956"] Mam pytanie: jakie to mają być śledzie? W podlinkowanym przepisie jest taka uwaga: [SIZE=8][COLOR=#0000FF][I]Jeśli kupi się płaty solone, dobrze jest je samemu zamarynować. Wystarczy zagotować wodę z liściem laurowym i kilkoma ziarnami ziela angielskiego, dodać 1-2 łyżki cukru, zestawić z ognia i wlać zwykły ocet spirytusowy. Tą miksturą trzeba zalać śledzie na kilka dni.[/I][/COLOR] [/SIZE] Czy to oznacza, że powinny to być śledzie marynowane? Z Twojego przepisu wynika, że piszesz o śledziach solonych, a oryginał o moczonych w zalewie octowej. Będę wdzięczna za jakąś informację, bo przepis mi się podoba. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie po grecku
Top
Bottom