Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie po jurszczyńsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KASIA.B" data-source="post: 244994" data-attributes="member: 1379"><p>znalezione na forum kuchennym Gazety Wyborczej:</p><p></p><p>Śledzie po jurszczyńsku</p><p>300-500 g filetów sledziowych w oleju </p><p>1-2 cebule </p><p>20 zielonych oliwek bez pestek </p><p>1 lyzka zielonego pieprzu </p><p>1 lyzka kaparow </p><p>swiezo zmielony pieprz </p><p>2 listki laurowe </p><p>1-2 lyzki ziol prowansalskich </p><p>oliwa extra vergine </p><p>2 zabki czosnku </p><p></p><p>Sledzie pokroic na dowolne kawalki, cebule w polplasterki. Ukladac w sloiczkach warstwami naprzemiennie wszyskie skladniki, przesypujac warswy obficie pieprzem i ziolami prowansalskimi. Na koniec wlozyc listki laurowe. Wszystko to zalac oliwa i zostawic w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny, po czym wstawic do lodówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KASIA.B, post: 244994, member: 1379"] znalezione na forum kuchennym Gazety Wyborczej: Śledzie po jurszczyńsku 300-500 g filetów sledziowych w oleju 1-2 cebule 20 zielonych oliwek bez pestek 1 lyzka zielonego pieprzu 1 lyzka kaparow swiezo zmielony pieprz 2 listki laurowe 1-2 lyzki ziol prowansalskich oliwa extra vergine 2 zabki czosnku Sledzie pokroic na dowolne kawalki, cebule w polplasterki. Ukladac w sloiczkach warstwami naprzemiennie wszyskie skladniki, przesypujac warswy obficie pieprzem i ziolami prowansalskimi. Na koniec wlozyc listki laurowe. Wszystko to zalac oliwa i zostawic w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny, po czym wstawic do lodówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie po jurszczyńsku*
Top
Bottom