Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
śledzie smażone w marynacie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 160888" data-attributes="member: 90"><p>Z książki &quot; Domowe przetwory&quot; ( nie robiłam)</p><p></p><p>2 kg świeżych śledzi</p><p>gruba sół</p><p>15 dag mąki żytniej</p><p>0,5 l oleju</p><p>2 cebule</p><p>1/2 butelki octu</p><p>woda przyprawy ( listek, ziele, pieprz)</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p> Oczyszczone, sprawione śledzie posolić, obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym oleju na brązowo, przestudzić. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Ugotować zalewę z ocyu, wody, cebuli, przypraw i cukru. Śledzie ułożyć w kamiennym garnku, zalać zalewą i zostawić na co najmniej 2 dni</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 160888, member: 90"] Z książki " Domowe przetwory" ( nie robiłam) 2 kg świeżych śledzi gruba sół 15 dag mąki żytniej 0,5 l oleju 2 cebule 1/2 butelki octu woda przyprawy ( listek, ziele, pieprz) 1 łyżeczka cukru Oczyszczone, sprawione śledzie posolić, obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym oleju na brązowo, przestudzić. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Ugotować zalewę z ocyu, wody, cebuli, przypraw i cukru. Śledzie ułożyć w kamiennym garnku, zalać zalewą i zostawić na co najmniej 2 dni [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
śledzie smażone w marynacie*
Top
Bottom