śledzie smażone w zalewie octowej*

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Śledzie smażone w zalewie octowej

Pyszne! Z krążkami cebulki.

składniki
1 kg świeżych śledzi

Zalewa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu
1 łyżka cukru
1 płaska łyżeczka soli
kilka ziaren ziela angielskiego
liście laurowe
3 duże cebule

mąka do obtaczania śledzi
sól

sposób przygotowania
Śledzie oczyścić, opłukać i posolić.
każdy obtoczyć w mące i usmażyć.
Usmażone śledzie układać w dużej misce.
Przygotować zalewę:
zagotować wodę z octem, dodać cukier i sól, ziele angielskie i liść laurowy.
Cebule pokroić w plasterki, dodać do zalewy. Chwilę gotować.
Gotową zalewą zalać śledzie i odstawić do lodówki.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy