Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
śledzie smażone w zalewie octowej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 31156" data-attributes="member: 128"><p>Śledzie smażone w zalewie octowej</p><p></p><p>Pyszne! Z krążkami cebulki.</p><p> </p><p>składniki</p><p>1 kg świeżych śledzi</p><p></p><p>Zalewa:</p><p>3 szklanki wody</p><p>1 szklanka octu</p><p>1 łyżka cukru</p><p>1 płaska łyżeczka soli</p><p>kilka ziaren ziela angielskiego</p><p>liście laurowe</p><p>3 duże cebule</p><p></p><p>mąka do obtaczania śledzi</p><p>sól</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Śledzie oczyścić, opłukać i posolić.</p><p>każdy obtoczyć w mące i usmażyć.</p><p>Usmażone śledzie układać w dużej misce.</p><p>Przygotować zalewę:</p><p>zagotować wodę z octem, dodać cukier i sól, ziele angielskie i liść laurowy.</p><p>Cebule pokroić w plasterki, dodać do zalewy. Chwilę gotować.</p><p>Gotową zalewą zalać śledzie i odstawić do lodówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 31156, member: 128"] Śledzie smażone w zalewie octowej Pyszne! Z krążkami cebulki. składniki 1 kg świeżych śledzi Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 1 łyżka cukru 1 płaska łyżeczka soli kilka ziaren ziela angielskiego liście laurowe 3 duże cebule mąka do obtaczania śledzi sól sposób przygotowania Śledzie oczyścić, opłukać i posolić. każdy obtoczyć w mące i usmażyć. Usmażone śledzie układać w dużej misce. Przygotować zalewę: zagotować wodę z octem, dodać cukier i sól, ziele angielskie i liść laurowy. Cebule pokroić w plasterki, dodać do zalewy. Chwilę gotować. Gotową zalewą zalać śledzie i odstawić do lodówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
śledzie smażone w zalewie octowej*
Top
Bottom