Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Sledzie w cytrynowo - korzennej zalewie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katka323" data-source="post: 1490977" data-attributes="member: 32275"><p>Znalazłam przepis na blogu raspberries And cream, lekko zmodyfikowalam, bo nie mogłam kupić kardamonu</p><p></p><p></p><p></p><p>500g śledzi (matjasów)</p><p>1 cała cytryna ze skórką, pokrojona w plasterki</p><p>kilka liści laurowych</p><p>kilka kulek ziela angielskiego</p><p>kilkanaście kulek czarnego pieprzu(ja dałam kolorowy)</p><p>3 całe strączki kardamonu ( u mnie spory kawałek potluczonego dość drobno cynamonu)</p><p>3 goździki</p><p>papryczka chilli opcjonalnie(dodałam płatki chilli)</p><p>olej i odrobina oliwy(u mnie tylko olej słonecznikowy)</p><p></p><p></p><p>Śledzie układamy w słoiku warstwami, przekładając je cytryną i korzeniami, zalewamy olejem. Tak przygotowane śledzie muszą postać 2-3 dni w lodówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katka323, post: 1490977, member: 32275"] Znalazłam przepis na blogu raspberries And cream, lekko zmodyfikowalam, bo nie mogłam kupić kardamonu 500g śledzi (matjasów) 1 cała cytryna ze skórką, pokrojona w plasterki kilka liści laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilkanaście kulek czarnego pieprzu(ja dałam kolorowy) 3 całe strączki kardamonu ( u mnie spory kawałek potluczonego dość drobno cynamonu) 3 goździki papryczka chilli opcjonalnie(dodałam płatki chilli) olej i odrobina oliwy(u mnie tylko olej słonecznikowy) Śledzie układamy w słoiku warstwami, przekładając je cytryną i korzeniami, zalewamy olejem. Tak przygotowane śledzie muszą postać 2-3 dni w lodówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Sledzie w cytrynowo - korzennej zalewie
Top
Bottom