Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie w koperku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1285974" data-attributes="member: 422"><p>Zrobiłam na podstawie przepisu z książki Kazimierza Igrasa &quot;Śledź na każdą okazję&quot;, ale ten przepis był tylko punktem wyjściowym.</p><p></p><p>6 płatów Matiasa (w zależności od stopnia zasolenia odmoczyć)</p><p>spory pęczek koperku</p><p>olej</p><p>oregano</p><p>czosnek (u mnie były 3 ząbki, ale to wg tego, czy ktoś lubi mocno czosnkowe, moje wyszły średnie)</p><p>zioła prowansalskie</p><p>lubczyk</p><p>imbir</p><p>pieprz biały</p><p>pieprz czarny (następnym razem dam zamiast czarnego trochę chilli)</p><p>cytryna</p><p></p><p>- Matiasy skroić na kawałki, polać obficie sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na godzinę.</p><p>- do miseczki wsypać przyprawy (łącznie z czosnkiem przeciśniętym przez praskę), wlać kilka łyżek oleju, utrzeć, potem wsypać koperek drobno posiekany i wlać około szklanki oleju, wymieszać i wstawić do lodówki,</p><p>- w słoiczku układać warstwami śledzie i masę koperkową, trzeba tak wycyrklować, żeby ostatnia warstwa to był koperek,</p><p>- wstawić na noc do lodówki.</p><p></p><p>[ATTACH=full]72987[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]72988[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1285974, member: 422"] Zrobiłam na podstawie przepisu z książki Kazimierza Igrasa "Śledź na każdą okazję", ale ten przepis był tylko punktem wyjściowym. 6 płatów Matiasa (w zależności od stopnia zasolenia odmoczyć) spory pęczek koperku olej oregano czosnek (u mnie były 3 ząbki, ale to wg tego, czy ktoś lubi mocno czosnkowe, moje wyszły średnie) zioła prowansalskie lubczyk imbir pieprz biały pieprz czarny (następnym razem dam zamiast czarnego trochę chilli) cytryna - Matiasy skroić na kawałki, polać obficie sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na godzinę. - do miseczki wsypać przyprawy (łącznie z czosnkiem przeciśniętym przez praskę), wlać kilka łyżek oleju, utrzeć, potem wsypać koperek drobno posiekany i wlać około szklanki oleju, wymieszać i wstawić do lodówki, - w słoiczku układać warstwami śledzie i masę koperkową, trzeba tak wycyrklować, żeby ostatnia warstwa to był koperek, - wstawić na noc do lodówki. [ATTACH=full]72987[/ATTACH] [ATTACH=full]72988[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie w koperku*
Top
Bottom