- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Śledzie w majonezie jabłkowym
z okazji Festiwalu Kuchni Żydowskiej. Przepis pochodzi z http://www.geocities.com/Athens/Stage/9921/pl/potrawy.htm
25 dag śledzi
1 spora cebula
3 kiszone ogórki
jabłko
majonez
sól, pieprz - do smaku
Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać majonez, wymieszać. Dodać śledzie, odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się wymieszały.
z okazji Festiwalu Kuchni Żydowskiej. Przepis pochodzi z http://www.geocities.com/Athens/Stage/9921/pl/potrawy.htm

25 dag śledzi
1 spora cebula
3 kiszone ogórki
jabłko
majonez
sól, pieprz - do smaku
Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać majonez, wymieszać. Dodać śledzie, odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się wymieszały.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: